Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Mannereurooppalainen keikkapaikka..." – Tällainen on ensi viikolla aukeava siirtynyt Tavara-asema

Janne Laurila ja Kristiina Paananen kertovat, mikä on pian Tampereella avautuvan keikkapaikan ohjelmalinjaus.

Raikas, siisti, viihtyisä, palveluiltaan huippuluokkaa, kaupunkilainen, eteenpäin katsova, nykyaikainen, mutta samalla historiallisen arvonsa säilyttävä.

Näillä sanoilla Tampereen Kulttuurikamari oy:n ohjelmapäällikkö Janne Laurila ja markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen kertovat 13. tammikuuta osoitteessa Ratapihankatu 33 avautuvasta tapahtumapaikka Tavara-asemasta, jonka toimintaa Kulttuurikamari pyörittää Tullikamarin Pakkahuoneen ja Klubin lisäksi.

Tavara-asema on yli 1 000 hengen konsertti- ja tapahtumatalo. Tila jakautuu kahteen kerrokseen. Ensimmäinen kerros ja pääsisäänkäynti ovat esteettömiä. Molemmista kerroksista löytyvät sukupuolineutraalit saniteettitilat sekä ravintolapalvelut.

Tavara-aseman erikoisuus on hevosenkengän muotoinen parvi.

– Olen siitä erityisen innoissani. Parvi tekee Tavara-asemasta mannereurooppalaisen keikkapaikan. Siellä on todella yleistä, että yleisö on kahdessa kerroksessa. Parven etuosa on jo melkein lavan etuosan kohdalla, joten se tarjoaa erilaisen näkymän keikalle, Laurila sanoo.

– Parvi mahdollistaa erikokoisten tilaisuuksien järjestämisen. Jos Tavara-asemalla on esimerkiksi yritystilaisuus, joka on muutamalle sadalle ihmiselle, voi parven jättää avaamatta. Toisaalta parvea voi hyödyntää erikseen johonkin tilaisuuteen, Paananen jatkaa.

Janne Laurila kertoo, että Tavara-asemalla on parven takia melko yksinkertaisilla ratkaisuilla mahdollista järjestää myös ikärajattomia konsertteja, joita Tullikamariltakin on paljon kyselty.

Yksi sellainen on Provinssi Jr -kiertueen klubi-ilta 21. tammikuuta, johon on myynnissä myös ikärajattomia lippuja.

–  On tärkeää, että voimme tarjota pian aikuistuvalle bile- ja keikkayleisölle elämysmuistoja ja kokemuksia keikkatapahtumista, Kristiina Paananen sanoo.

Tavara-aseman toukokuun puoliväliin asti julkistetussa ohjelmistossa on tunnettuja kotimaisia tähtiartisteja, nousevia kykyjä ja teemabileitä. Jatkossa lisääntynee keskikokoisten ulkomaalaisten esiintyjien tarjonta.

– Karkea linjaus Tavara-aseman musiikillisesta linjasta on se, että sinne ei tuoda raskaamman musiikin artisteja, joita meillä on Pakkahuoneella. Tavara-asemalla on aikuiseen makuun sopivaa iskelmällistäkin poppia, mielenkiintoisia kansainvälisiä artisteja ja tärkeää on tarjota myös ohjelmaa, jossa ei tulla katsomaan vain artistia vaan juhlitaan porukassa yhden teeman alla, Laurila ja Paananen määrittelevät.

Kaksikon mukaan vuosille 2023–24 on jo suunniteltu tapahtumia, joissa Tullikamari ja Tavara-asema ovat samaan aikaan käytössä yhden tapahtumanimen alla.

Tavara-aseman toimintaan kuuluu myös vieressä oleva puutalo, jonne tulee keväällä ravintola sekä toimistotiloja. Aseman ja puutalon väliin tulee kesäksi terassi.