Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TTT:n kevät: Suursuosikit jatkavat, Katrina uutena ykkösteoksena – Lisäksi Kolme sisarta ulkoavaruudessa sekä Jeanne d’Arc ja Annelit Jäätteenmäki ja Auer

Tampereen Työväen Teatterin (TTT) kevään 2023 ohjelmistossa on kuusi omaa ensi-iltaa, residenssiteos, yhteistuotanto, vierailuja sekä ohjelmistossa kevään jatkavat musikaalit Momentum 1900 ja Come From Away.

Suurella näyttämöllä nähdään Katrina. Sally Salmisen kansainväliseen menestysromaaniin perustuvan teoksen on Juha Hurmeen suomennoksen pohjalta näytelmäksi sovittanut Seija Holma, ohjaaja on Johanna Freundlich.

Jakob Öhrman kirjoittaa ja ohjaa Tšehovin klassikkonäytelmän ja Alien-elokuvasarjan pohjalta populaarikulttuurin ja korkeakulttuurin riemastuttavan yhteentörmäyksen Kolme sisarta viides näytös. Räppäri-duo Sofa, koreografin suunnittelemat taistelukohtaukset, erikoistehosteet ja röyhkeästi käytetty live-video antavat pontta uudenlaiselle teatterikokemukselle, jonka vertailukohtia saa hakea ulkomailta asti.

Oikeutta, totuutta ja valtaa tutkiva Linda Wallgrenin uutuusnäytelmä Jeanne d’Arcin housut nähdään Wallgrenin omana ohjauksena. Toimiko julkisuus tuomarina d’Arcin, Jäätteenmäen ja Auerin tapauksissa? Entä tehdäänkö kaikki tärkeät päätökset todella aina saunan lauteilla, ja ketkä siellä saunassa istuvatkaan? Muun muassa näiden kysymysten äärellä ollaan fiktiivisessä, mutta tosielämän mediakohuja luotaavassa komediassa.

Kellariteatterissa on kolme uutuutta. Pienen hauen pyydystys perustuu Juhani Karilan menestysromaaniin, ja siinä sukelletaan suomalaiseen mytologiaan dekkarin muodossa. Kristian Smedsin kirjoittama, niin Suomessa kuin kansainvälisillä näyttämöillä menestystä niittänyt Sad Songs from the Heart of Europe kertoo Rikos ja rangaistus -romaanin Sonjan näkökulman. Ohjaus on Samuli Reunasen, sävellys ja äänisuunnittelu Jarmo Saaren.

TTT:n johtaja Tilda Vuoresta kertova musiikkipitoinen esitys Teatterin rouva Tilda saa kantaesityksensä. Näytelmän on kirjoittanut Hanna Suutela, säveltäjä on Maija Koskenalusta ja ohjaaja on Mikko Bredenberg.

Suurella näyttämöllä nähdään myös laajamittaisena yhteistyönä syntyvä uskomaton messu Käärmeenpääntallaajat, tekijöinä muun muassa Marjo Kuusela, Anne-Mari Kivimäki ja Reetta-Kaisa Iles.

Se on Folk Extremen, TTT:n, Espoon Kaupunginteatterin, Tanssiteatteri Tsuumin ja Tampereen Yhteiskoulun Lukion yhteistuotanto.