Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulukuusi lähtee pihasta biojäteastian vierestä Biomyllyyn, muttei ilmaiseksi – Toinekin tapa löytyy, mutta eri astian vierestä

Pirkanmaan Jätehuolto noutaa joulukuusen kotipihasta, kun kuusen laittaa biojäteastian lähettyville viimeistään perjantaina 13.1. Kuusi otetaan jäteauton kyytiin alkuvuoden aikana kuntakohtaisella lisäjätteen hinnalla.

– Kuusia ei pidä pakata jätesäkkiin, koska ne hyödynnetään biokaasun tuotannossa Nokialla sijaitsevassa biolaitoksessamme Biomyllyssä. Kuuset murskataan tukiaineeksi, jota sekoitetaan vähitellen laitoksessa käsiteltävän biojätteen joukkoon, kertoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta tiedotteessa.

Kuusen voi myös laittaa sekajäteastian viereen, josta se viedään astian tyhjennyksen yhteydessä lisäjätteen hinnalla aikaisempien vuosien tapaan. Sekajätteenä kerätyt kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, joka tuottaa kaukolämpöä pirkanmaalaisiin koteihin.

Kuusia ei pidä viedä jätekatoksen sisälle tai jäteastioiden eteen, koska silloin ne haittaavat jäteastioiden tyhjentämistä. Hyvä paikka on esimerkiksi jätekatoksen sivu tai pääty.

Joulukuusen voi myös viedä maksutta Koukkujärven tai Tarastenjärven jätekeskukseen.