Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kangasala julkaisi latujen ja luistelukenttien karttapohjaisen kuntotietopalvelun

Kangasalan kaupunki on julkaissut karttapohjaisen kuntotietopalvelun kuntalaisille. Uudesta sähköisestä kuntotietopalvelusta liikunnan harrastajat pääsevät seuraamaan hiihtolatujen, luistelukenttien ja kaukaloiden kunnossapitotilannetta.

Sähköistä kuntotietopalvelua on kehitetty yhteistyössä Kangasalan kaupungin paikkatietopalveluiden, ulkoalueiden ylläpitoyksikön ja liikuntapalveluiden kanssa. Lisäksi sovelluksen käyttöön on opastettu latu-urakoitsijoita.

Uudesta palvelusta löytyvät hiihtoladut, luistelukentät ja kaukalot. Kangasalan kaupungilla on ylläpidossaan yhteensä 21 luistelukenttää, 6 kaukaloa ja noin 100–200 km maastohiihtolatuja sääolosuhteista riippuen.

Säiden salliessa ja turvallisuusnäkökohdat huomioiden tehdään myös jäälatuja. Etelä-Kangasalan, Koillis-Kangasalan, Sahalahden, Kuhmalahden, Lahdenkulman ja Vehkajärven ladut kunnossapidetään ostopalveluna.

Uudesta palvelusta liikunnan harrastaja voi tarkastaa, milloin luistelukenttä tai hiihtolatu on jäädytetty tai kunnossapidetty viimeksi. Lisäksi sovelluksesta löytyy lisähuomiot jääkenttien ja hiihtolatujen osalta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tilanteet, jolloin ladulla on havaittu hiekkaa tai ladun varrella on työmaa.

Kuntotietopalvelun ominaisuuksia kehitetään edelleen, kun se on saatu vuoden 2023 alussa pilottikäyttöön.