Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Meillä on ollut hyvä hallitus... ja oppositio” – Politiikan asiantuntija listasi vuoden 2022 nousijat ja laskijat

Politiikan asiantuntija Pertti Timonen listaa vuoden 2022 politiikan voittajat ja häviäjät

Voittajat

Kokoomus: ”Kokoomuksella menee nyt kovaa. Talouskurin toistelu mantrana ei ole kovin innovatiivista, mutta se tuntuu tehoavan. Säästäväisyys on aina vedonnut suomalaisiin politiikassa. Vaalituloksen kannalta suuri tekijä on kuitenkin äänestysprosentti. Jos äänestysprosentti nousee, niin kokoomus kärsii.”

Hallitus... ja oppositio: ”Meillä on ollut hyvä hallitus ja oppositio. Hallituksella on ollut tällä kaudella hirvittävä työtaakka, monella ministerillä jopa kohtuuton. Oppositiossa Petteri Orpo ja Riikka Purra ovat nostaneet omaa profiiliaan kauden edetessä. Myös tasavallan presidentti on hoitanut tehtävänsä erinomaisesti.”

Tampere: ”Tampereella on yhä vahva draivi päällä. Jos jopa Hesari nostaa Tampereen säännöllisesti esille, niin se kertoo jo jostain. Täällä pormestarin tekemisiäkään ei juuri kritisoida, päinvastoin kuin esimerkiksi Helsingissä."

Häviäjät

Keskusta: ”Keskustaa on pidetty auringinlaskun puolueena Suomessa jo pitkään. Olisiko vihdoin tullut se aika, että keskustan ylisuuri kannatus Suomessa putoaa Pohjoismaisten sisarpuolueiden tasolle. Nyt gallupit menevät alaspäin, eivätkä syksyn manööverit ja irtiototkaan auttaneet.”

Vihreät: ”Vihreiden kannatus mataa edelleen. Ohisalo ei ole saannut käännettyä kurssia. Gallup-kannatus on jäänyt 10 prosentin alapuolelle.”

Politiikan arki: ”Hallituskausi on ollut etenemistä kriisistä toiseen ja eteen tulleisiin asioihin reagoimista. Normaalia politiikan arkea ei olla päästy viettämään. Eteen on tullut paljon uudenlaisia kysymyksiä. Esimerkiksi sähkön hinnan nousun aiheuttamat toimenpiteet ovat kysymyksenä sellainen, että siihen on vaikea johtaa vastauksia suoraan puolueiden ideologiasta.”

Arviot on tehty 19. joulukuuta. Pertti Timonen menehtyi 29. joulukuuta.

LUE MYÖS: Päätoimittajalta: Kiitos, Pertti – "Ilmiöiden taustoja, menestyksen syitä ja tappioiden seurauksia dosentti ei hakenut sieltä, mihin laiskemmat ja pinnallisemmat tyytyivät"