Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Tamperelainen ei jätä toista tamperelaista pulaan" – Ruokapankin joulukeräys tuotti 150 000 euroa vähävaraisten auttamiseen

Tampereen ev.lut. seurakuntien Ruokapankin joulukeräys tuotti marras-joulukuussa kaikkiaan 150 000 euroa vähävaraisten auttamiseen.

Ruokapankki avasi marraskuussa Ruokapankin kummit -keräyksen, sillä hintojen nousu on ajanut monet pienituloiset ahdinkoon. Ruoka-avun tarve kasvoi viime vuonna voimakkaasti, samaan aikaan kun jakeluun saatavan hävikkiruoan määrä väheni.

Tampereen seurakuntien ruoka-avun asiantuntija Marja Palkonen on ilahtunut ja kiitollinen ihmisten halusta auttaa. Lahjoituksia on saatu sekä yrityksiltä että yksittäisiltä ihmisiltä, tavallisilta tamperelaisilta. Lahjoitusten joukossa oli myös pieniä summia, ihmiset ovat halunneet antaa vähästäänkin.

– Iso osa lahjoituksista on nimettömiä, mutta arvioni on, että lähes kaksi kolmasosaa summasta on kertynyt yksityishenkilöiden lahjoituksista. Tamperelainen ei jätä toista tamperelaista pulaan, kiittelee Palkonen tiedotteessa.

Osa lahjoittajista on ottanut Ruokapankin asian omakseen ja ryhtynyt lahjoittamaan säännöllisesti.

– Meillä on lahjoittajia, jotka tukevat Ruokapankkia joka kuukausi. Olemme tästä hyvin kiitollisia.

Rahan lisäksi joulun alla saatiin merkittävä määrä tuotelahjoituksia, muun muassa kovasti toivottuja hygieniatuotteita. Palkonen arvioi, että yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä saatujen tuotelahjoitusten rahallinen arvo on noin 10 000–15 000 euroa.