Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Apinat ja jääkiekko kiinnostivat eniten Vapriikissa, Milavidassa 2022 oli huippuvuosi

Vuosi 2022 osoittautui vilkkaaksi museokeskus Vapriikille siitäkin huolimatta, että tamperelaismuseo pystyi koronasulkujen ja remontin vuoksi avaamaan ovensa vasta helmikuun puolivälissä. Koko vuoden aikana kävijöitä kertyi 181 072.

Suosituin käyntikohde oli Apinat – kädellisten tarina -näyttely, joka oli museokeskuksessa esillä helmikuun lopusta lokakuun loppuun. Myös toukokuussa uudistuneena avautunut Suomen Jääkiekkomuseo kiinnosti erityisesti kansainvälisiä MM-kisaturisteja.

Museo Milavida avasi huhtikuussa näyttelyn Vivienne Westwoodin muodista, ja se siivitti museon sen huippuvuoteen 32 813 kävijällä. Museo oli avoinna kesää lukuun ottamatta vain viikonloppuisin. Vuonna 2023 Milavida on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Westwoodin muotiin voi tutustua vielä 12.2. saakka.

Tampereen historiallisten museoiden kolmas kohde, kesä-elokuussa avoinna oleva Amurin museokortteli keräsi sekin 13 161 kävijää kolmen kuukauden aikana.