Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät tänä viikonloppuna hyvinvointialueelle – tällaisia muutoksia se tuo Pirkanmaalle

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa kaikista pirkanmaalaisten julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen.

Hyvinvointialueen vastuulle siirtyviä palveluja ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysasemien sekä hammashoitoloiden, neuvoloiden, kotihoidon, sosiaalityön, lastensuojelun, vammaisten ja ikäihmisten sekä sairaaloiden, ensihoidon ja pelastuslaitoksen palvelut. Muutoksesta huolimatta palvelut säilyvät lähes ennallaan.

Samat palvelupaikat jatkavat nykyisissä tiloissa ja nykyisellä henkilöstöllä. Myös nykyiset ajanvaraukset, lähetteet, paikka hoitojonossa sekä asiakas- ja potilastiedot säilyvät.

Pirkanmaan pelastuslaitos toimii jo nyt maakunnallisena, eikä sen palveluihin tule muutoksia.

Päivystysavun numero sekä hätänumero säilyvät ennallaan. Soita päivystysavun numeroon 116 117 aina, kun pohdit päivystykseen lähtöä. Hätätilanteessa soita 112.

Matkapuhelinnumerot ja Tampereen yliopistollisen sairaalan eli Taysin puhelinnumerot eivät muutu.

Vuoden 2023 alussa muutoksia tulee sosiaali- ja terveyspalveluiden puhelinnumeroihin. Vanhaan numeroon soitetut puhelut ohjautuvat oikeaan numeroon automaattisesti 30.4.2023 asti.

Tietoa palveluista on verkossa osoitteessa pirha.fi. Ellei tietoa löydy verkosta, sosiaali- ja terveys - palvelujen yleinen neuvontanumero eli Soteluuri auttaa numerossa 03 384 5050 arkisin klo 8–18. Sote-luurissa ei käsitellä asiakastietoja tai palvelun ja hoidon tarvetta. Mikäli on tarve saada ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta tai arviota hoidon tarpeesta, Pirkanmaan terveysneuvonta auttaa uudessa numerossa 03 384 5000. Se otetaan käyttöön 1.1.2023.

Hoitoon pääsyn kriteerit, palkkiot ja korvaukset sekä asiakasmaksut ovat samanlaisia 1.1.2023 alkaen koko Pirkanmaalla.

Joidenkin asiakkaiden etuuksiin ja asiakasmaksuihin tulee muutoksia. Jos kunnan tekemään päätökseen tulee muutos, siitä toimitetaan uusi päätös asiakkaalle. Kokonaan päättyvät kotihoidon tukipalveluna ollut siivouspalvelu sekä vammaispalvelujen harkinnanvarainen saattaja- ja avustajapalvelu. Tampereella käytössä ollut lähitorikortti poistuu käytöstä.