Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sellainen vuosi 2022... | Sairaanhoitaja Emma, 25, häpesi aiemmin harrastuksiaan – "Nykyään jopa toivon, että potilaat löytäisivät minut sosiaalisesta mediasta..."

Tamperelainen Emma Länsivuori on Wellnessmalli-kisan finaalissa ja pohtii hyvinvointialan yrittäjyyttä.

Tamperelainen julkaisee joulun ja vuodenvaihteen aikana vuoden 2022 luetuimpia ja kiinnostavimpia juttuja. Tämä juttu julkaistiin Tamperelaisen nettisivuilla 3.9.2022.

Tamperelainen Emma Länsivuori, 25, sanoo olevansa yksi nainen monella identiteetillä. Intohimoinen liikunnanharrastaja viihdyttää kiekkoyleisöä Tapparan cheerleadereiden tanssimanagerina eli kapteenina, kisaa vuoden 2022 Wellnessmallin tittelistä ja työskentelee psykiatrisena sairaanhoitajana poliklinikalla.

Poliklinikkatyö mielletään siistiksi ja hienovaraiseksi, kun taas jääkiekkojoukkueen tanssijana esiintyminen tai mallikilpailussa kisaaminen mielletään joskus jopa huomionhakuisena ja tyrkkynä toimintana, Emma Länsivuori sanoo.

– Usein ajatellaan, että joissain ammateissa et voi toteuttaa itseäsi arkielämässä työroolista poikkeavilla tavoilla, hän toteaa ja kertoo itsekin kokeneensa asiasta painetta, lähinnä tosin oman päänsä sisässä.

Länsivuorta jopa hävetti aluksi kertoa työpaikalla, että hän tanssii Tapparan cheerleader-ryhmässä ja on mukana Wellnessmalli-kisassa.

Haluan toimia esikuvana, joka uskaltaa puhua mielenterveyden haasteista.

Länsivuori mietti myös, mitä hänen potilaansa saattavat ajatella, jos he löytävät hänen profiilinsa sosiaalisesta mediasta. Kärsiikö nuoren naisen ammattimaisuus kolauksen potilaiden silmissä.

Käänteentekevä hetki oli se, kun Emma Länsivuoren äiti sairastui kahteen parantumattomaan syöpään. Länsivuori oppi hyväksymään monipuolisen minänsä ja ymmärsi, että elämä on tehty elämistä varten.

– Perspektiivini asioihin muuttui ja aloin uskomaan omaan potentiaaliini ja arvoihini paremmin. Nykyään jopa toivon, että potilaat löytäisivät minut sosiaalisesta mediasta, koska olen siellä täysin oma itseni aidosti ja luon keskustelua muun muassa mielenterveydellisistä asioista laaja-alaisesti, Länsivuori kertoo.

Länsivuori selvisi Wellnessmalli-kilpailun semifinaaliin jo viime vuonna. Hän oli juuri valmistunut psykiatriseksi sairaanhoitajaksi ja sai hyvän työtarjouksen samoihin aikoihin, kun tieto Wellnesmalli-kisassa jatkoon pääsemisestä saavutti Länsivuoren.

– Silloin valitsin työn, mutta hain uudestaan kisaan mukaan tänä vuonna, koska ajankohta unelmani toteuttamiselle on nyt täydellinen, Emma Länsivuori iloitsee.

Wellnessmalli-kisan voittaja, joka valitaan 8. lokakuuta, toimii hyvinvointialan vaikuttajana sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa.

Jos Emma Länsivuori voittaa kilvan, hän aikoo hyödyntää vaikutustehtävissään psyykkisen hyvinvoinnin ammattilaisuuttaan ja pitkäaikaista osaamistaan monipuolisesta liikunnasta.

– Haluan toimia esikuvana, joka uskaltaa puhua mielenterveyden haasteista avoimesti. Ilman mieltä meillä ei ole mitään ja siksi mielenterveydestä on ensiarvoisen tärkeää pitää huolta. Kokonaisvaltainen hyvinvointi vaatii tietenkin myös fyysisen liikunnan iloa ja sitä yritän jakaa etenkin tanssimisen myötä, Länsivuori määrittelee.

Tulevaisuudessa Emma Länsivuori haluaa työskennellä hyvinvointialan vaikuttajana sosiaalisessa mediassa sekä hyvinvointialan yrittäjänä yhdistäen ihmisen psyykkisen ja fyysisen puolen yhteistoimijuutta. Pidemmän ajan tavoitteena Emmalla on kouluttautua psykoterapeutiksi.