Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Tarinoita nykypäivän Suomesta ja suomalaisen miehen mielenmaisemasta – "Vanha totuushan on, että musiikki on parasta livenä"

Peltone tekee materiaalia peltossuodattimen läpi ja esittää sitä viikonloppuna Tampereella.

Peltone eli laulaja-lauluntekijä Mika Peltonen esiintyy perjantaina Pub Simonin afterworkissä ja myöhemmin illalla Torni-hotellin Paja Barissa, jossa euralainen viettää myös uudenvuodenaattoa.

Artisti saapuu Tampereelle tuore albumi mukanaan. Ilmaa siipien alle ilmestyi lokakuussa. Levyn biisit ovat suurelta osin Peltosen omaa käsialaa, mutta Miljoonasateesta tuttu kaksikko tuottaja Tomi Aholainen ja tekstisparraaja Heikki Salo toivat kokonaisuudelle omaa näkemystään.

– Albumi ponnistaa vahvasti nykypäivän Suomesta ja suomalaisen miehen mielenmaisemasta. Vaikka jonkinlainen fiilistely ja haahuilu kuuluvat kohdallani aina luovaan prosessiin, niin Ilmaa siipien alle -albumi syntyi työvoittona, Peltone miettii.

– Korona-ajan pysähtyneisyyden ja epätietoisuuden tila ei kuitenkaan ollut kohdallani varsinaisesti mikään inspiraation lähde. Vaikka toisaalta; eihän levyllinen biisejä muissakaan oloissa ilmaiseksi tule. Pääasia kuitenkin on, että sain tehtyä onnistuneen levyn.

Painopiste on suomenkielisessä musiikissa.

Peltosen tarinoissa ei aina välttämättä onnistuta ja laulujen kertoja tuppaa pohtimaan syntyjä syviä. Artistin mukaan kokonaisuutta säätelee mystinen peltossuodatin.

– Minua ajaa jonkinlainen tekemisen tahto ja se, että saan tehdä sitä mistä pidän. Oma musiikkini kumpuaa vahvasti omaa elämää ympäröivästä maailmasta. Vaikkeivat kappaleiden tarinat useinkaan ole suoraan yksi yhteen omasta elämästä, ovat ne paljolti kuvia siitä, mitä ja miten on itse nähnyt, kuullut tai kokenut, Peltone kertoo.

Normaaliaikana yli sadan keikan vuositahtia painava Peltone on käynyt useasti testaamassa Tampereen esiintymislavoja, joista hänellä on pelkkää hyvää sanottavaa.

– Soittajien kesken vallitsee avoin ja tervehenkinen ilmapiiri, livemusapaikkoja riittää kivasti ja yleisökin on löytänyt mukavasti keikoille.

– Tulevana viikonloppuna tapahtumissa kuullaan omaa ja lainaa, uutta ja vanhaa: painopiste on suomenkielisessä musiikissa.

– Vanha totuushan on, että musiikki on parasta livenä: kuulijalle tarjoillaan hyvien biisien lisäksi keikkapaikkojen mukavaa tunnelmaa, Peltone lupaa.

Peltone Pub Simonissa perjantaina 30.12. ja Paja Barissa perjantaina 30.12. ja lauantaina 31.12.