Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella alkaa uuden tv-sarjan kuvaus – Mediapoliksen suoraan lähetykseen voi ostaa lippuja

Tampereen Mediapoliksessa kuvataan 28. tammikuuta lähtien suorana lähetyksenä Ylen uutta lauantai-iltojen viihdeohjelmaa Hengaillaan.

Hengaillaan on koko illan kestävä yleisötapahtuma, johon on mahdollista ostaa lippuja.

Hengaillaan vie julkisuudesta tutut kisaajat studiossa sekä katsojat kotisohvilla junamatkalle kohteisiin ympäri maailman testaamaan yleistietoaan. Seitsemän suoran lähetyksen jälkeen ratkeaa, ketkä kruunataan voittajiksi.

Lauantai-iltojen viihdejunan vauhdista vastaa komediakonduktööri Jenni Poikelus. Kisan tuomarina toimii maailmanmatkaaja Riku Rantala. Studiossa on mukana myös huippukokki Kozeen Shiwan, joka valmistaa joka jaksossa yhden vihjeen kisaajille ruuan muodossa.

Hengaillaan-kilpailijoina nähdään 16 tuttua kasvoa viihteen, kulttuurin ja median saralta. Mukana ovat Kirsi Alm-Siira, Lotta Backlund, Esko Eerikäinen, Janne Grönroos, Jani Halme, Riitta Havukainen, Sonja Kailassaari, Shirly Karvinen, Sauli Koskinen, Meeri Koutaniemi, Laura Malmivaara, Tunna Milonoff, Piia Pasanen, Anna Rimpelä, Cristal Snow ja Sami Sykkö.

Kilpailijat mittelöivät kaksihenkisinä tiimeinä. Neljän alkukarsinnan jälkeen kisataan kahdessa semifinaalissa, joista taitavimmat selvittävät tiensä finaaliin. Aihealueina on kaikkea nykyviihteestä historiaan, musiikkiin, taiteeseen, urheiluun ja maantietoon.

Visaa käydään äänieristetyissä junanvaunuissa, ja lavasteet ja tunnusbiisi vievät katsojat hengailemaan juna-asemalle.

Kirkan Hengaillaan-kappaleesta kuullaan joka viikko vierailevan bändin oma tulkinta ohjelman tunnusmusiikkina.

Bändeinä ovat Steve ‘n’ Seagulls, Tiisu, Arppa, Luukas Oja, Aili Järvelä ja Frigg sekä Sami Saari & Jazzpojat. Finaalilähetyksessä musiikista vastaa Jesse Markin.

Hengaillaan perustuu Ruotsissa huippusuosittuun På spåret -ohjelmaan, jota on tehty jo vuodesta 1987 lähtien. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ohjelmaa tehdään muualla kuin kotimaassaan.

På Spåretista poiketen Hengaillaan on suora lähetys. Siihen voi osallistua kotoa pelaamalla kotipeliä Yle-sovelluksella. Kotipelissä on jokaisesta illan kolmesta matkakohteesta mukana yksi kysymyspari.

Ensimmäisessä suorassa lähetyksessä 28.1. kilpailemassa ovat Sauli Koskinen ja Cristal Snow sekä Meeri Koutaniemi ja Laura Malmivaara ja musiikista vastaa Luukas Oja.

Hengaillaan 28.1.2023 alkaen Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa lauantaisin kello 21.00.