Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sirpa ja Päivi ovat pyörittäneet yhdessä Kotipizzaa jo 28 vuotta – Alkuun työntekijöitä vain yksi, nyt pizzoja kuskataan neljällä autolla

Pirkkalan Kotipizzan yrittäjät tutustuivat, kun Päivi Kankaanpää tuli Sirpa Uzunille töihin.

Pirkkalan Kotipizzan yrittäjät saivat tänä vuonna tunnustusta työstään. Vuodesta 1994 pitseriaa pyörittäneiden Sirpa Uzunin ja Päivi Kankaanpään myymälänumero jäädytettiin ja yrittäjät saivat 25-vuotisansiosormukset. 25 vuotta Kotipizza-yrittäjyyttä tuli tosin täyteen jo muutama vuosi sitten, mutta Uzun arvelee juhlallisuuksien siirtyneen koronan vuoksi.

Yrittäjäkaksikko on palkittu myös aiemmin. Vuonna 2021 he saivat palkinnon ravintolansa euromääräistä myyntiä parhaiten kehittäneenä ravintolana. Lisäksi yrittäjät on palkittu muun muassa vuosina 2017 ja 2019 toimivasta ketjuyhteistyöstä sekä kotiinkuljetuksista.

Työ Kotipizzassa on myös muuttunut vuosien varrella. 1990-luvulla ei ollut kotiinkuljetusta ja työntekijöitä oli alkuun vain yksi.

– Nyt meitä on 18.

Uzun kertoo, että heidän ravintolansa on myös ”perhepitseria”.

Nyt verkkokaupan osuus on yli 50 prosenttia.

– Tyttäreni on ollut meillä töissä vuodesta 2006, sisko on ollut melkein alusta asti ja tällä hetkellä 18-vuotias poika on pitsalähettinä.

Vaikka ravintola-alan työntekijäpula on ollut otsikoissa asti, on Pirkkalan Kotipizzaan saatu Uzunin mukaan aina työntekijät.

– Kesätyöntekijöillä on löytynyt kavereita, joita he ovat pystyneet suosittelemaan ja oman perheen kautta on löytynyt. Tosi onnekkaita olemme olleet, että työntekijöitä on aina löytynyt eikä ole ollut tilannetta, että apua, kuka tekee työt, Uzun sanoo.

Pirkkalan Kotipizza on toiminut Partolassa jo monta vuotta: ensin S-marketin yhteydessä, mutta pari vuotta sitten Kankaanpää ja Uzun muuttivat yrityksensä Citymarkettiin, jossa oli tarjolla isompi tila. Tänä päivänä merkittävässä roolissa ovat kotiinkuljetus ja verkkokauppa.

– Ennen saatettiin puhelimella tilata ennakkoon. Nyt verkkokaupan osuus on yli 50 prosenttia ja varsinkin kotiinkuljetusta tilataan sieltä, Uzun kertoo.

Verkkokauppa helpottaa työtä ja vähentää virheiden mahdollisuutta, kun asiakas itse valitsee haluamansa.

– Kenenkään ei tarvitse olla puhelimessa. Muuten yksi olisi perjantai-illat puhelimessa.

Kotiinkuljetuksia ajetaan neljällä autolla.

– Niillä on kova kysyntä varsinkin kun talvi tulee, ei haluta lähteä ostamaan pakkasessa pitsaa.