Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi epäilee Mika Moringia nyt kolmesta raiskauksesta

Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan kolmesta epäillystä seksuaalirikostapauksesta.

Epäiltynä on Katja Miinalaisen ja Saara Arvan henkirikoksista epäilty Mika Moring.

Helsingin käräjäoikeus määräsi Moringin vangittavaksi tänään perjantaina 23. joulukuuta todennäköisin syin seksuaalirikoksista epäiltynä. Vangitseminen tapahtui aamupäivällä.

– Nyt vangitsemisen perusteena olevat rikosepäilyt ovat tulleet poliisin tietoon, kun pyysimme epäillyn mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä poliisiin, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta.

Poliisi epäilee, että Moring raiskasi naisen vuonna 2016.

Toiseksi häntä epäillään raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä, jotka ajoittuvat loppuvuoteen 2021.

Kolmanneksi poliisi epäilee miestä kokonaisuudesta, jossa ovat rikosnimikkeinä raiskaus ja vapaudenriisto. Kyseisen tapauksen tapahtuma-aika on loppuvuonna 2022.

Poliisi ei kerro rikosepäilyjen tarkempia yksityiskohtia asianomistajien yksityisyyden suojan turvaamiseksi. Lisäksi rikosepäilyjen esitutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Poliisi toivoo yhä, että Moringin kanssa liikkuneet henkilöt ottavat yhteyttä. Moring on poliisin tietojen mukaan kohdistanut epäiltyjä väkivalta- ja seksuaalirikoksia useisiin naisiin. Lisäksi poliisi kaipaa edelleen yleisövihjeitä kadonneen Katja Miinalaisen liikkeistä.

– Moringia epäillään edelleen Katja Miinalaisen taposta, sanoo tutkinnanjohtaja Päivärinta.

Kaikki vihjeet pyydetään osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.