Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasalan keskustaan tontteja kaupunkipientaloille – haku alkaa tammikuussa

Kangasalan kaupunki luovuttaa keskustan Urheilutien kaava-alueelta haettavaksi yhteensä 18 kaupunkipientalotonttia. Tonteista 12 luovutetaan yksityisille rakentajille helmikuun 2023 aikana ja loput kuusi yhtiömuotoiseen rakentamiseen myöhemmin.

– Urheilutien kaava-alue, jota laajat puistoalueet reunustavat etelässä ja idässä, tulee uudisrakentamisen myötä täydentämään mukavasti olemassa olevaa asutusta alueella. Alue on mitä mainioin asutukselle ja se tulee tarjoamaan uuden vaihtoehdon keskusta-asumiselle sekä kaupungin strategian mukaisesti tiivistämään keskustaa ja lisäämään isojen asuntojen määrää siellä, sanoo vs. tontti-insinööri Lilli Hervamaa tiedotteessa.

– Urheilutien linjausta on muutettu asemakaavalla suoremmaksi ja varattu riittävät tilat Kunnantien ja Vesaniementien välisen kevyenliikenteenreitin kehittämiseen. Asemakaavamuutoksella osoitettu kaupunkipientalojen alue sijoittuu Urheilutien itäpuolelle ja liittyy uuteen Urheilutiehen pihakaduin, kertoo kaupunginarkkitehti Anna-Leena Lehtiniemi tiedotteessa.

Luovutettavien tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat 160–252 kerrosalaneliömetrin välillä. Yksityisille rakentajille tarkoitettujen tonttien hakuaika alkaa tammikuussa 2023. Tonttien saajat arvotaan saapuneiden hakemusten joukosta helmikuussa ja tontit ovat rakennettavissa heti. Neljä tonttia myydään suoraan tai luovutetaan osto-oikeudella ja loput tonteista vuokrataan pitkällä vuokrasopimuksella.