Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa poliisin some-tileistä hiljenee vuodenvaihteessa – syynä ensi kevään vaalit

Osa poliisin käyttämistä sosiaalisen median tileistä hiljenee vuodenvaihteessa. Syynä ovat ensi kevään eduskuntavaalit. Poliisissa on linjattu, että vaalikarenssi koskee poliisin nimissä olevia sosiaalisen median virkatilejä, jos tilin haltija on vaaliehdokkaana.

Poliisissa työskentelee lukuisia henkilöitä, jotka ovat kevään vaaleissa ehdolla. Vaalityössään he eivät kuitenkaan edusta poliisia eivätkä saa käyttää vaalityöhön viranhoitoon tarkoitettuja välineitä kuten puhelinta, poliisin sähköpostia tai poliisin some-tiliä, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisin sosiaalisen median virkatili, jonka ylläpitäjä on vaaliehdokkaana, hiljenee vuoden vaihteessa vaaleihin saakka. Sinä aikana vaaliehdokas ei päivitä tiliään eikä viittaa vaalityöhönsä tililtä. Virkatilien käytöstä on muutenkin rajattu, että niitä käytetään vain virkatehtävään liittyen.

Poliisi kertoo tiedotteessaan haluavansa varmistaa, että poliisin virkatehtävissä käytettäviä sosiaalisen median tilejä ei käytetä poliittiseen mainontaan edes viitteellisesti. Asiasta on tiedotettu poliisissa sisäisesti. Jokaisella poliisin työntekijällä on sananvapaus, ja ohjeistuksin rajataan työnteon ja vapaa-ajalla tapahtuvan vaalityön rajoja.

Poliisi huomauttaa, että mahdollisella yksityisellä sosiaalisen median tilillään tai vaalitilillään ehdokas edustaa itseään, ei poliisia.