Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokialle syntyy koripalloakatemia – Nuorten maajoukkuevalmentaja vetämään projektia

Suomen Koripalloliitto ry, Nokian kaupunki, BC Nokia ry sekä Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredu ovat allekirjoittaneet sopimuksen Koripalloakatemian käynnistämisestä Nokialla.

Koripalloliiton johtaman akatemiatoiminnan keskiössä on nuoren tasapainoinen arki ja kokonaisvaltaisen, yksilöllisen kehittymisen tukeminen.

– Konseptin perustana toimii osaava opettajakoulutuksen saanut maajoukkuevalmentaja. Kyseessä on yhden lähdön malli, jossa kaikki tapahtuu oppilaan ja opiskelun ehdoilla samassa paikassa. On tärkeää, että koulumaailma sopeutuu päivä päivältä paremmin nykypäivän vaatimuksiin, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann sanoo tiedotteessa.

Akatemiapelaajat pelaavat omissa seurajoukkueissaan, mutta harjoittelevat arkena pääsääntöisesti kouluympäristössä koulupäivän lomassa ja useampana päivänä kaksi kertaa päivässä. Kullekin pelaajalle tehdään opintoja ja urheilua koskeva kehityssuunnitelma.

Nokian Koripalloakatemian vastuuvalmentajana tulee aloittamaan nuorten maajoukkueiden pitkäaikainen valmentaja Juha-Pekka Männistö. Nokialla vastuuvalmentajan rinnalle BC Nokia kiinnittää akatemiaharjoitteluun päätoimiset apuvalmentajat.

– On ollut todella hienoa olla mukana akatemian valmistelutyössä. Yhteistyö kaikkien osallisten välillä on ollut todella joustavaa. Nokian Koripalloakatemia tarjoaa hienon mahdollisuuden kaikille hankkeeseen osallistuville rakentaa yhdessä jotain uutta. Erityisen hienoa tämä on pirkanmaalaisille koripalloa pelaaville lapsille ja nuorille. Odotan innolla, että pääsemme käytännön työn pariin ja tärkeimmät eli pelaajat pääsevät osalliseksi toimintaan, Männistö taustoittaa.