Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaalaiskunta kiinnostui asuntomessuista – messuvuosi voisi olla jo 2020-luvun lopulla

Akaan kaupunki ja Suomen Asuntomessut käynnistävät esiselvityksen asuntomessujen järjestämisestä Akaassa. Kaupunki ja Suomen Asuntomessut ovat tänä syksynä käyneet neuvotteluja, ja Akaan valtuusto päätti 14. joulukuuta pidetyssä kokouksessaan, että messujen järjestämistä kartoitetaan esiselvityksellä.

Esiselvityksellä halutaan selvittää muun muassa messujen taloudelliset vaikutukset ja molempien osapuolten tavoitteet sekä edellytykset messujen suhteen.

– Akaasta löytyy erinomaisia alueita mahdollisten messujen järjestämiseen, koska tarjolla on tiivistä kaupunkimaista keskustaa esimerkiksi erikoiskohteita varten sekä viihtyisiä väljempiä alueita keskustojen ja mahdollisesti myös vesistöjen läheisyydessä. Sijaintimme 3- ja 9-teiden kupeessa pääradan varrella on erinomainen, kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván sanoo tiedotteessa.

Tavoitteena on, että esiselvitys valmistuu vuoden 2023 aikana. Tämän jälkeen päätetään, lähteekö Akaa hakemaan asuntomessuja. Mahdollinen toteutusvuosi voisi olla jo 2029–2030.

Kaupunginjohtaja Antti Peltolan mukaan asuntomessut nostaisi Akaan vetovoimaisuutta ja profiilia asumisen paikkakuntana.

– On hienoa, että pääsemme käynnistämään yhdessä esiselvityksen. Käynnistettävä selvitystyö on tehtävä huolella. Asuntomessut on hieno konsepti ja onnistuneesti toteutettaessa sillä voidaan kiristyvässä kilpailussa kiihdyttää kaupungin vetovoiman kasvattamista luonnollisesti monin eri tavoin, Peltola toteaa tiedotteessa.