Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kauppahallissa 10 vuotta ollut ravintola lopettaa toimintansa – "Voi olla, että olemme olleet aikaamme edellä"

Tampereen kauppahallissa kymmenen vuotta toiminut Ravintola Leo sulkee ovensa. Luomuun erikoistuneen lounasravintolan asiakasmäärä on vähentynyt viime vuosina, ja laukalle lähtenyt inflaatio viimeisteli lopettamispäätöksen, ravintola perustelee tiedotteessaan.

Leon ravintoloitsija Vesa Salo kertoo, että asiakkaiden virta kauppahallissa väheni jo muutama vuosi sitten, kun raitiotietyömaa hankaloitti ihmisten kulkua Hämeenkadulta halliin.

– Sitten tuli korona ravintolasulkuineen, ja sen jälkeinen etätyön yleistyminen on verottanut merkittävästi lounasasiakkaita, mies toteaa.

Inflaation kiihtyminen hurjiin lukemiin sai Salon lopulta päättämään, että ravintolanpitoa ei enää kannata jatkaa. Hän myöntää olevansa hieman pettynyt. Työ kokkina on ollut mielekästä ja asiakaskohtaamiset mukavia, mutta yrityksen kannattavuus ei noussut riittävälle tasolle.

– Voi olla, että olemme olleet aikaamme edellä. Kuluttajat kyllä peukuttavat luomua mielellään, mutta käytännössä valitsevat toisin. Inflaatio lyö lisää löylyä siihen suuntaan, Salo analysoi.

Leon luomuaste on ollut alusta alkaen poikkeuksellisen korkea, noin 85–90 prosenttia. Se siivitti ravintolan Luomu SM -kilpailun ylivoimaiseen voittoon omassa sarjassaan vuosina 2014–2016, ja sen jälkeenkin Leo on ollut kilpailun kärkisijoilla.

Vastuullisuus monessa muussakin muodossa oli itsestään selvästi ravintolan toiminnan ytimessä. Leo esimerkiksi kalustettiin kierrätyskalusteilla, ja se oli ensimmäisiä ravintoloita, joka laati itselleen valtioneuvoston kestävän kehityksen ohjelman mukaisen kestävyyssuunnitelman.

Lue lisää: Linkosuon kahvila lopettaa Kauppahallissa, tilalle uusi kahvila – Uudella sama nimi kuin hallin ensimmäisellä kahvilalla