Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 500 000 euron perheasuntojen kysyntä on kasvanut Tampereella – "Ne kävisivät kaupaksi, kun niitä vain olisi myynnissä"

Hyväkuntoisten perheasuntojen ja omakotitalojen kysyntä on pysynyt korkealla Tampereen alueella hiljentyneestä asuntomarkkinatilanteesta huolimatta. Tarjonnan vähäisyydestä johtuen yhä useampi etsii uutta kotia perheelleen ostotoimeksiannolla ja aiempaa suuremmalla budjetilla. Myös uusille perheasunnoille ja hyväkuntoisille järvenrantakiinteistöille riittää ostajia.

– Haasteena on ollut jo pidempään se, ettei suurehkoja perheasuntoja, energiatehokkaita omakotitaloja ja vesistöjen äärellä sijaitsevia hyväkuntoisia vapaa-ajan asuntoja ole tarpeeksi myynnissä Tampereen seudulla. Kaikki myyntiin tulevat kohteet käyvät edelleen hyvin kaupaksi, kertoo yrittäjä Johanna Peltonen Sp-Koti Tampere Aulasta tiedotteessa.

– Hankalin tilanne on pienten asuntojen myynnissä. Niiden kysyntä on vähäisempää ja myynti selvästi aiempaa hitaampaa ja vaikka uudisasuntokauppa on hiljentynyt merkittävästi Tampereellakin, uusia perheasuntoja kysytään koko ajan ja niiden kauppa käy mukavasti. Uudisasuntokaupassakin pulaa on eniten isoista perheasunnoista. Ne kävisivät kaupaksi, kun niitä vain olisi myynnissä, Peltonen jatkaa.

Hän toteaa, että ihmiset ovat valmiita maksamaan hyväkuntoisista isoista perheasunnoista ja omakotitaloista vähintäänkin yhtä paljon kuin aikaisemminkin.

– En usko niiden hintojen laskevan. Sen sijaan pienten kerrostaloasuntojen hinnoissa on nähtävissä pientä hintojen laskua, sanoo Peltonen.

Viime keväänä myytävistä asunnoista oli huutava pula Tampereella. Kaikki uudet kohteet myytiin nopeasti. Tammikuussa kaikkien kohteiden markkinointiaika oli 71 vuorokautta. Helmikuussa se oli pudonnut 28 vuorokauteen ja maaliskuussa 25 vuorokauteen. Marraskuussa kaikkien kohteiden markkinointiaika oli jo 77 vuorokautta, kerrostaloneliöiden 105 vuorokautta ja rivitaloasuntojen 66 vuorokautta.

– Pidentyneet markkinointiajat eivät tarkoita, että asuntokauppa olisi pysähtymässä Tampereella. Uusia rahoituspäätöksiä ja asuntokauppoja tehdään meillä koko ajan. Markkina ei ole pysähtynyt, mutta ihmisten varovaisuus on lisääntynyt selvästi, kertoo Aito Säästöpankin luottopäällikkö Mikko Haverinen.