Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Linkosuon kahvila lopettaa Kauppahallissa, tilalle uusi kahvila – Uudella sama nimi kuin hallin ensimmäisellä kahvilalla

Tampereen Kauppahalliin tulee helmikuun 2023 alkupuolella kahvila, jolla on sijaintiinsa liittyvä historiallinen nimi.

Julia Ollilan avaama Cafe de Halle on samanniminen kuin aikoinaan Kauppahallissa ollut Linkosuon kahvila.

– Halusin kunnioittaa Kauppahallin ensimmäistä kahvilaa ja olenkin onnellinen, että Linkosuon suku luovutti tämän nimen käyttööni, Ollila iloitsee.

Cafe de Halle tulee Kauppahallissa Linkosuon kahvilan paikalle keskikäytävälle ja samalla Linkosuon kahvila lopettaa toimintansa hallissa, vahvistaa Linkosuon Kahvila Oy:n toimitusjohtaja Kati Ehrola.

Ajatus omasta kahvilasta on ollut pitkään yksi Julia Ollilan unelmista. Hän aloitti työt kahvilassa ollessaan 15-vuotias. Siitä lähtien Ollila on ollut Tampereella töissä ja harjoitteluissa muun muassa Aitoleivässä, Bakery Cafessa, Näsinneulassa, Kalaherkut Nygrenillä ja Bufferi Oy:ssä. Nyt Ollila työskentelee Cafe Kahvipuussa leipurina.

Julia Ollila kertoo, että Tampereen Kauppahalli valikoitui hänen ensimmäisen kahvilansa sijainniksi hieman yllättäen.

– Sain hallista tiedon, että sieltä on tila vapautumassa ja tartuin tilaisuuteen heti. Parempaa sijaintia en voisi kahvilalleni toivoa.

Cafe de Halle tuo jossain vaiheessa tarjontaansa normaalin kahvilatoiminnan lisäksi brunssin, joka tulee Ollilan mukaan olemaan ainakin osittain pöytiintarjoiltu.

– Monet kahvilat tarjoavat jo buffet-tyylistä brunssia ja aamupalaa. Minun ajatus on, että brunssiin tulee erillinen menu, josta asiakas saa itse valita haluamansa kokonaisuuden. Kyseisiä annoksia ei vielä Tampereen kahvilatarjonnasta löydy. Olen hakenut vaikutteita muun muassa Helsingistä,Tukholmasta sekä Tallinnasta. Erityisruokavaliot on myös tarkoitus ottaa huomioon, jotta jokainen löytää listalta maistuvia vaihtoehtoja, Ollila sanoo.