Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävelyopasteet tulivat! – Näihin paikkoihin kävelijät ohjataan Tampereella

Keskustassa on 13 alueopastetta ja Hervannassa kaksi. Viittapisteitä on noin 140.

Tampereen ja Hervannan keskustoihin on tullut uudet kävelyopastukset palvelemaan niin kaupunkilaisia, työmatkalaisia kuin turistejakin.

Kävelyopastukseen kuuluvat isot taulumaiset alueopasteet ja viitat. Keskustassa on 13 alueopastetta ja Hervannassa kaksi. Viittapisteitä on noin 140 ja niissä on reilut 300 viittaa.

Alueopasteita on sijoitettu paikkoihin, joihin saavutaan kuten rautatieasemalle, Keskustorille tai Hervannan keskustaan. Alueopasteita on myös paikoilla, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Opastus kohteisiin jatkuu viitoilla, jotka auttavat pysymään reitillä. Viittoja on aina reitin kääntymiskohdissa.

– Alueopasteet on sijoitettu niin, että ne näkyvät helposti ja niitä voi jäädä rauhassa tutkimaan ilman, että haitaa muiden kulkua. Opasteet ovat myös esteettömästi saavutettavissa, liikenneinsinööri Katja Seimelä Tampereen kaupungilta kertoo.

Kaupunki on valinnut kävelyopastukseen kohteita, jotka ovat merkittäviä käyntipaikkoja. Rakennusten, joihin opastetaan, pitää olla auki kaikille ja kohteessa pitää olla yli 15 000 kävijää vuodessa. Se osoittaa merkittävyyden ja tarpeen opastaa kohteeseen.

Opastettavien kohteiden joukossa ovat Tampereen keskustassa muun muassa Tampere-talo, teattereita, kirjastoja, yliopistokampus, toreja, Ratinan ja Tammelan stadionit, Särkänniemi, Kauppahalli, Tallipiha ja Nokia-areena, joka opasteissa kulkee nimellä Kannen Areena.

– Opasteet ohjaavat esimerkiksi Kannen Areenalle jo melko kaukaakin. Samoin on Särkänniemen kohdalla, jonne opastus alkaa muun muassa rautatieasemalta eli heti, kun ihminen tulee junalla Tampereelle, Katja Seimelä sanoo.

Etäisyys kohteisiin kerrotaan sekä perinteisesti metreinä että minuutteina, ja kartalla on esitetty viiden minuutin kävelysäde ympyrällä.

Hervannan kaksi alueopastetta seisovat Hervantakeskuksen kohdalla molemmin puolin raitiotien raiteita. Lisäksi alueella on 14 viittapistettä.

– Alueopasteiden sijoittamiseen Hervantaan sisältyy halu parantaa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen ja ratikan pysäkkien välistä kävelyreittiä. Opasteet ohjaavat myös muun muassa jalkapallohallille, urheilukentälle ja vapaa-aikakeskukseen, Seimelä perustelee.