Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Näin Tampere kasvaa: kaupunki laittoi 16 rivi- ja kerrostalotonttia hakuun – Rakentajille erilaisia ehtoja

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on käynnistynyt.

Tarjolla on yhteensä 16 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen.

Tontit ovat Haukiluoman, Hervannan, Koivistonkylän, Lamminpään, Niemenrannan, Ojalan, Olkahisten ja Tesomajärven kaupunginosissa. Olkahisten tontti myydään, ja muut tontit vuokrataan. Hakuaika päättyy 31. tammikuuta.

Ensi vuoden alusta yhtiömuotoisten kerrostalotonttien rakentamisessa edellytetään vähintään energiatodistusasetuksen mukaista A-luokan energiatehokkuutta. Lisäksi Ojalassa tontinsaajan tulee laskea ja raportoida rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki. Ojalan tontteja voi hakea sekä vapaarahoitteiseen että kohtuuhintaiseen asuntorakentamiseen.

– Haukiluoman tontit on tarkoitettu vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon, ja yksi tonteista on osoitettu erityisesti ryhmärakennuttamiseen. Koivistonkylässä on haettavana tontti ensisijaisesti ryhmä- tai osuuskuntarakennuttamiseen, kertoo tonttipäällikkö Aila Taura tiedotteessa.

Hervannan pohjoisakselin tontin hakijoiksi toivotaan vähintään kahden toteuttajan ryhmittymää. Tontille tulee rakentaa sekä vapaarahoitteista asuntotuotantoa että asumisoikeusasuntoja.

Myös Lamminpään nauhatehtaan alueen tonteista toiselle toivotaan vähintään kahden toteuttajan ryhmää. Näillekin tonteille edellytetään sekä vapaarahoitteista että kohtuuhintaista asuntorakentamista. Tesomajärven tonteista kaksi luovutetaan omistusasuntojen rakentamiseen ja yksi asumisoikeusasuntojen tuotantoon. Niemenrannan tontti on haettavissa kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen.

Tonttien saajat ratkaistaan maalis-huhtikuun aikana.