Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laivayhtiö teki Baltic Princessin sekoilijaryhmästä tutkintapyynnön – Yle: Kapteenin ratkaisun taustalla uudet tiedot

Laivayhtiö Tallink Silja on tehnyt poliisille tutkintapyynnön M/S Baltic Princess -laivalla häiriköineestä seurueesta. Asiasta kertoo Yle verkkosivuillaan.

Pirkanmaalaiseen rakennusyritykseen yhdistyvät miehet ja heidän kaverinsa sekoilivat pari viikkoa sitten laivalla näyttävästi: virtsasivat saunan kiukaalle ja paiskoivat laivan irtaimistoa sviitin parvekkeelta Itämereen. Jälkimmäinen tapahtuma sai laajaa julkisuutta viime viikonloppuna, kun siitä kuvattu video levisi sosiaalisessa mediassa. Tapahtumaan osalliset ovat videolta selkeästi tunnistettavissa.

Laivayhtiö kertoo nyt saaneensa tapahtumiin liittyen "uusia tietoja", joiden perusteella laivan kapteeni on jättänyt tutkintapyynnön poliisille. Laivayhtiö ei tarkemmin erittele, mitä nämä tiedot ovat.

– Kapteeni tekee päätöksen laivan osalta. Hänellä on kaikki se tieto mitä laivalla on oikeasti tapahtunut, sanoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd Ylelle.

Todennäköiseltä vaikuttaa sekin, että miehille on lähdössä uusikin lasku aiemmin noin tuhannen euron suuruisen laskun kaveriksi.

– Emme muista, että näin suurta ylilyöntiä olisi tapahtunut aiemmin ja näin suurta määrää tavaraa olisi heitetty tavaroita mereen, Nöjd sanoo Ylelle.

Videolla isoa roolia ottanut pirkanmaalaisyrityksen toimitusjohtaja ei ole ensimmäistä kertaa viranomaisten kanssa tekemisissä. Ongelmia on ollut lähivuosina niin nopeusrajoitusten noudattamisen kuin hermojen hallinnankin kanssa, ja rikostuomioita on useampia.