Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Alatalosta musikaali kesäteatteriin – "Musikaali tulee olemaan värikäs, niin kuin on hänen elämänsäkin"

Suomen Kesäteatterin kesän 2023 esitykset on julkaistu.

Sappeen kesäteatterissa nähdään ensi kesänä musikaali Mikko Alatalosta. Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama kantaesitys Maalaispoika oon vie katsojat matkalle Kiiminkijoen varrelta kohti kaupunkia, kertoen taiteilijan tarinaa sinisten silmälasien takana.

– Mikko Alatalon tunnen henkilökohtaisesti jo 80-luvun alkupuolelta Ajolähtö- elokuvan ajoilta. Nyt kun olen tutustunut Mikon elämään käsikirjoituksen tiimoilta, se on yllättänyt ja avartanut omaa maailmaani. Kuinka rikas ja monipuolinen taiteilija Mikko on. Ja aikamoinen elämä, niin ilossa kuin surussakin. Musikaali tulee olemaan värikäs, niin kuin on hänen elämänsäkin, ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Paavilainen kommentoi tiedotteessa.

– Olen otettu, että työni ja elämäni kansanlaulajana saa kunnianosoituksen musikaalin muodossa, Alatalo kommentoi tiedotteessa.

Maalaispoika oon -musikaalin ensi-ilta on 6.7.2023. Lavalla nähdään muun muassa Aleksi Aromaa, Mira Luoti, Valtteri Aaltonen, Olga Lepistö, Harri Penttilä, Mikko Huoviala, Heidi Kirves ja Anna Pukkila.

Valkeakosken kesäteatterissa nähdään ensi kesänä Irwin. Musikaali antaa äänen Antti Hammarbergille, jonka syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 80 vuotta.

– Yksinhuoltajan ainoa poika. Aviomies ja kahden lapsen isä. Koko kansan taiteilija Antti Hammarberg, jonka ääntä ja lauluja olen kuunnellut aivan pienestä pojasta lähtien. Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan osasin jo ennen kouluikää. On ollut hyvin mielenkiintoista lähteä tutkimaan Antin elämää taiteilijaelämän ulkopuolelta. Empaattisuus on se kaiken ympärille muodostuva maailma. Maailma, joka on niin kaunis. Ja mikä säveltäjä, huh! Olemme hienolla matkalla kohti kesää 2023, sanoo ohjaaja ja käsikirjoittaja Heikki Paavilainen tiedotteessa.

Irwinin ensi-ilta on 15.6.2023. Lavalla nähdään muun muassa Joni Leponiemi, Ilkka Koivula, Ushma Olava, Leea Lepistö, Jannastiina Hakala ja Jani Rasimus.