Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalaispankista varastettiin lokero, jossa on maksamattomia laskuja – poliisi kaipaa vihjeitä tekijästä, pankki pyytää postia jättäneitä ottamaan yhteyttä

Sisä-Suomen poliisi tutkii Parkanossa tapahtunutta varkautta. Osoitteessa Keskuskatu 8 sijaitsevan Osuuspankki Satapirkan konttorin seinästä on varastettu maksupalvelukuorien lokero. Tekijä sai haltuunsa lokeron ja sen sisällä olleet asiakkaiden maksupalveluun jättämät kuoret.

Teko havaittiin 15. joulukuuta aamulla konttorin avautuessa. Tarkkaa tekoaikaa ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta teon uskotaan tapahtuneen edeltävän yön aikana. Lokero oli edellisen kerran tyhjennetty 14. joulukuuta aamulla.

Lokerossa on todennäköisesti ollut asiakkaiden pankin maksupalveluun jättämiä kuoria, joissa on maksettavaksi osoitettuja laskuja. Lisäksi on saattanut olla muuta asiakkaiden pankkiin jättämää postia.

Tällä hetkellä ei ole tietoa kuinka monen asiakkaan kuoria on mahdollisesti päätynyt vääriin käsiin. Asiassa on olemassa riski, että kuorissa olleiden laskujen tietoja käytetään väärin. Joka tapauksessa asiakkaan maksupalveluun jättämät laskut eivät tällä hetkellä päädy maksuun, mistä voi seurata vähintään maksumuistutuksia laskuttajilta.

Kaikkia henkilöitä, jotka ovat jättäneet lokeroon maksupalvelukuoria tai muuta postia pankille keskiviikon ja torstaiaamun välillä, pyydetään ottamaan yhteyttä pankin konttoriin.

Poliisi tutkii tekoa varkautena. Poliisi pyytää vihjeitä ja havaintoja teosta, tekijästä ja anastetusta omaisuudesta. Tiedot voi ilmoittaa poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi