Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tays on ruuhkautunut jatkohoitoon jonottavista potilaista – Kiireettömiä toimenpiteitä perutaan, kiireellinen hoito turvataan

Taysin sairaalat ovat ruuhkautuneet ja vuodepaikat täyttyneet poikkeuksellisen monista jatkohoitopaikkaa odottavista potilaista, sairaala tiedottaa.

Kiireettömiä toimenpiteitä joudutaan tämän vuoksi siirtämään. Kiireellinen ja päivystyksellinen hoito turvataan. Tähän asti ruuhkia on yritetty purkaa muun muassa yhteistyössä kuntien kanssa, joustopaikkojen käyttöönotolla sekä hoitopolkuja ja hoitoonohjausta kehittämällä. Uusi jatkohoito-osasto perustetaan tammikuussa

Taysin sairaaloihin on ohjautunut aiempaa selvästi enemmän sellaisia potilaita, joilla ei ole terveydellistä syytä olla erikoissairaanhoidossa. Sairaaloissa odottaa kymmeniä potilaita joko turvallista kotiutumista tai perustasoista hoito- tai asumispaikkaa.

Myös Taysin päivystys Acuta on ruuhkautunut vuodepotilaista. Erityisesti niiden potilaiden hoitoajat ovat venyneet erittäin pitkiksi, jotka eivät ole kriittisesti sairaita. Päivystykseen tulee hakeutua vain tilanteissa, jossa hoito ei voi odottaa oman terveysaseman aukeamista. Asukkaiden tulee olla ensisijaisesti yhteydessä oman kotikunnan terveyskeskukseen. Ennen Acutaan tuloa tulee soittaa päivystysavun numeroon 116117.

Jatkohoitoon jonottavien potilaiden muodostaman ruuhkan johdosta Tays joutuu loppuvuoden aikana siirtämään kiireettömiä toimenpiteitä, jotka aiheuttaisivat osastohoidon tarvetta. Peruutuksesta ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kiireellinen ja päivystyksellinen hoito turvataan kaikissa tilanteissa.

Tammikuussa 9.1.2023 Taysiin perustetaan myös erillinen jatkohoito-osasto. Se edellyttää edelleen kiireettömän toiminnan supistamista, jotta henkilöstöä saadaan siirrettyä uudelle osastolle.