Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Taysin sairaanhoitaja valittiin vuoden syöpähoitajaksi – "Vaikeissakin tilanteissa Elina osaa säilyttää oman ammatillisuutensa ja auttaa työyhteisössä kollegoitaan"

Syöpäsäätiö on valinnut vuoden 2022 syöpähoitajaksi Tampereen yliopistollisen sairaalan syöpätautien poliklinikalla työskentelevän Elina Kiviniemen. Vuoden syöpälääkäriksi valittiin syöpätautien erikoislääkäri Siru Mäkelän HUS Syöpäkeskuksesta. Palkitut ovat saaneet kiitosta sekä korkeatasoisesta osaamisestaan että potilaiden lämminhenkisestä hoidosta.

Syöpäsäätiön 5 000 euron tunnustuspalkinnot myönnetään vuosittain säätiön saamien ehdotusten perusteella. Vuoden 2022 valinnassa Syöpäsäätiö on halunnut korostaa valittujen ammattilaisten korkeatasoista kliinistä osaamista.

– Molemmat palkitut ovat syövänhoidon huippuosaajia ja työskentelevät esimerkillisesti omissa syövänhoidon moniammatillisissa työyhteisöissään. Terveydenhuollon kokonaisvaltaiseen ammattitaitoon kuuluu laajalti osaamista ja kokemusta. Kaiken keskellä on syöpää sairastava ihminen, jota tutkitaan ja hoidetaan parhaan käytettävissä olevan tiedon, taidon ja kokemuksen perusteella. Moniammatillisessa hoitotiimissä kuunnellaan eri ammattilaisten ja potilaan omia näkökulmia, haetaan parasta ja toimivinta hoitoratkaisua ja tuetaan yksilöllisesti sairastavaa potilasta ja hänen läheisiään. Myös terveydenhuollon ammattilaisten jaksamisesta tulee huolehtia, jolloin erityisesti kollegojen arvostus on tärkeää, sanoo pääsihteeri Juha Pekka Turunen Syöpäsäätiöstä tiedotteessa.

Sairaanhoitaja, apulaisosastonhoitaja Elina Kiviniemi työskentelee Tampereen yliopistollisen sairaalan Syöpätautien poliklinikalla.

Perusteluiden mukaan Kiviniemellä on laaja osaaminen syöpään sairastuneiden neurologisesta hoitotyöstä sekä palliatiivisesta ja saattohoitotyöstä kotisairaalassa. Työympäristönä potilaan koti on antanut hänelle mahdollisuuden päästä osalliseksi syöpäpotilaan ja hänen läheistensä elämään. Palliatiivisessa yksikössä syöpäpotilaiden hoidossa Kiviniemestä on tärkeintä päästä osallistumaan oirehoitoon keskittyvään hoitamiseen.

Työyhteisössä Kiviniemeä kuvataan rauhalliseksi, osaavaksi, empaattiseksi ja kunnioittavaksi. Kollegat kertovat hänen hyvistä vuorovaikutustaidoistaan: ”Vaikeissakin tilanteissa Elina osaa säilyttää oman ammatillisuutensa ja auttaa työyhteisössä kollegoitaan. Elinan olemus on kiireetön ja ystävällinen. Hän kohtaa lempeästi niin työtoverit kuin potilaat. Hän on poikkeuksetta hyvällä tuulella ja antaa positiivista palautetta herkästi.”

Työtovereiden mukaan hän parantaa muidenkin työpäivää ja muistuttaa potilaiden inhimillisestä kohtaamisestä. Hyvien vuorovaikutustaitojen lisäksi Elina Kiviniemi on palliatiivisen osaamisen huippuammattilainen, jonka asiaosaaminen on korkeaa tasoa, perusteluissa todetaan.