Tampereen Koskikeskuksen kolmannessa kerroksessa avautuu 15. joulukuuta uusi ravintola.
Pitkään tyhjillään olleeseen tilaan, jossa aiemmin oli American Diner, on tullut Osaka Teppanyaki. Se tarjoaa buffetista sushia, lämmintä ruokaa, salaattia ja jälkiruokaa sekä teppanyakia.
Teppanyakissa asiakas valitsee itse lautaselleen kasviksia, raakaa lihaa, kalaa, äyriäisiä ja riisiä tai nuudelia.
Raaka-aineet ja kastike annetaan kokille, joka kypsentää ne asiakkaan silmien edessä. Tarjoilija tuo valmiin annoksen pöytään.
– Kiinalainen kokkimme on opiskellut teppanyakin tekoa Japanissa, yrittäjä Chen Ziguo kertoo.
Kiinalainen kokkimme on opiskellut teppanyakin tekoa Japanissa.
Osaka Teppanyaki kuuluu Osaka Sushi -ketjuun, jonka perustaja Ziguo on asunut Japanissa yli 10 vuotta. Mies matkusti Japanin halki opiskellen aidoissa japanilaisissa keittiöissä.
Osaka Sushi -ketjulla on tällä hetkellä kolme ravintolaa, jotka sijaitsevat Helsingin Lauttasaaressa ja Kampissa sekä Vantaan Koivuhaassa.
Yrityksellä on myös itsepalvelusushibaari 20:ssa pääkaupunkiseudun K-Citymarketissa ja K-Supermarktissa.
Chen Ziguo ja Osaka Teppanyakin toinen yrittäjä, vietnamilainen Huynh Thi Bong sanovat, että yrityksellä on ollut jo pitkään suunnitelma laajentua pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.
Tampereelle tulolle löytyy ainakin yksi hyvä peruste.
– Kaupunki on hyvin kaunis, Ziguo toteaa hymyillen.
Hän kuuli Koskikeskuksessa vapaana olevasta paikasta ystävältään, joka esitteli sen Ziguolle. Mies tykästyi siihen heti.
Osaka Teppanyakin ravintolatila on kooltaan noin 360 neliötä. Asiakaspaikkoja on 130.
Ravintola suunnittelee avaavansa keskuksen katolle, josta on käynti Osaka Teppanyakin sisältä, kesäksi terassin.