Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Tampereella konsertoiva Erja Lyytinen vuodatti uudelle albumille "melkoisen tunneryöpyn" – nimikkobiisi kertoo ystävän menehtymisestä

Erja Lyytinen lähestyy klassista rockia ja saapuu Tampereelle tonttuhattu päässään.

Erja Lyytinen julkaisi joulusinglen Kuuma villapaidassa viime perjantaina. Biisi on yksi hänen harvoja suomenkielisiä kappaleitaan. Erja on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut teoksen itse.

Erja on myös tällä hetkellä perinteisellä Blue Christmas -kiertueella, jossa hänen vierainaan ovat Emilia Sisco ja Paleface.

Lisäksi Erja pisti markkinoille uuden studiolevyn Waiting for the Daylight lokakuun alussa. Levy nousi Suomen virallisen listan fyysisten albumien listalla sijalle kolme.

Hän jatkaa kymmenennellä studioalbumillaan matkaansa kohti hard rockia ja classic rockia.

Kuuma villapaidassa.

– Albumille tuli kanavoitua pandemian aikaisia syviä fiiliksiä, joita ehkä selvimmin ilmentävät kappaleet The End of Music sekä albumin nimikkobiisi Waiting for The Daylight, joka kertoo ystävän menehtymisestä pitkäaikaisen sairauden jälkeen.

– Vuodatin kappaleen loppuun melkoisen tunneryöpyn. Biisi huipentuukin kahteen päällekkäiseen kitarasooloon hieman Tony Iommin hengessä, Erja kertoo.

Levyllä on myös kantaaottava biisi Last Girl. Erja kertoo kappaleen olevan sanomaltaan juuri nyt erityisen tärkeän.

– Last Girl kertoo koulukiusaamisesta ja porukan ulkopuoliseksi jäämisestä. Latasin biisiin ehkä itselleni haastavimmat kitarateemat ja hain siihen inspiraatioita rockbändeiltä, kuten esimerkiksi Iron Maidenilta. Se viekin kuulijan kitaralevyjen pariin jonnekin 1970-luvulle, mutta kuitenkin moderneilla soundeilla toteutettuna.

Vakavien aiheiden ja klassisen rockaamisen lisäksi Erja Lyytinen ottaa yhä enemmän totaalista vastuuta taiteestaan.

– Otin suuren askeleen tuottajan roolissa ja tuotin koko albumin itse. Äänitin myös omat kitara- ja lauluraitani ja käytin runsaasti aikaa sovitusten rakentamiseen. Oli erittäin mielenkiintoista ja työlästä ottaa näin suuri vastuu koko albumin tekemisestä, mutta no pain, no gain! Ja levystä tulikin hitsin hyvä.

Tänään keskiviikkona Erja on kuitenkin jouluhenkisenä Tampere-talossa. Blue Christmas -kiertueen konsertti alkaa kello 19 ja sitä suositellaan ”sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville”.

Erja Lyytinen & Friends Tampere-talossa keskiviikkona 14.12.