Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Puolet Hämeenkadun liikkeistä on vaihtunut 5:ssä vuodessa – 43 prosenttia kivijalkafirmoista on ravintolabisneksessä

Tampereen keskustan elinvoimalaskennan perusteella Tampereen keskusta on edelleen kaupallisesti vahva.

EKK-elinvoimapäivityksen yhteydessä tehtiin samalla erityistarkastelu Hämeenkadun kaupallisesta elinvoimasta ja toimialojen kehityksestä 2017–2022.

Syksyn 2017 jälkeen kadun liikeyrityksistä noin 50 prosenttia on vaihtunut, mutta toimiala on pysynyt samana noin 60 prosenttisesti liiketiloissa. Hämeenkadulla kauppojen ja ravintoloiden osuus on 79,3 prosenttia, kun koko keskustassa niiden osuus on 56,3 prosenttia. Kahvilat ja ravintolat viihtyvät Hämeenkadulla – ne edustavat 43 prosenttia kaikista toimivista kivijalkayrityksistä.

Liiketilojen käyttöön pohjautuva kaupallisen elinvoiman tutkimus toteutetaan puolivuosittain. Se muodostuu kauppojen ja ravintoloiden määrästä vähennettynä tyhjillä liiketiloilla suhteutettuna asukaslukuun.

Elinvoimalaskennan suoritti Tampereen kaupungin toimeksiannosta Salokorpi Oy marraskuussa 2022. Laskennassa Tampereen keskustasta kartoitettiin yhteensä 1660 liiketilaa niiden todellisen käytön mukaan.