Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidl maksaa työntekijöilleen 200 euroa inflaatiolisää – "Kuulemme työntekijöiltämme huolta yleisestä hintojen ja kulujen noususta"

Kauppaketju Lidl alkaa maksaa työntekijöilleen inflaatiolisää.

Lidl on päättänyt tukea työntekijöitään inflaation ja energiakulujen takia ylimääräisellä kertakorvauksella.

Korvaus maksetaan tammikuussa myyjille, varastotyöntekijöille ja toimihenkilöille eri puolilla Suomea. Valtaosalle lidliläisistä korvausta maksetaan 200 euroa. Alle kymmenen viikkotyötuntia tekeville työntekijöille ja alle neljän kuukauden työsuhteissa korvaus on 100 euroa. Kyseessä on normaalin palkan päälle maksettava kertamaksu, joka maksetaan tammikuussa 2023.

– Kuulemme työntekijöiltämme huolta yleisestä hintojen ja kulujen noususta. Halusimme reagoida näihin viesteihin konkreettisella tavalla ja tukea kaikkia työntekijöitämme tasapuolisesti, Lidlin henkilöstöjohtaja Päivi Ben Ammar kertoo tiedotteessa.

Tänä jouluna myös henkilöstön perinteisen joulumuistamisen summa on tuplattu, ja inflaatiolisä maksetaan tämän lisäksi.

Työnantaja voi antaa kaikille työntekijöille tasapuolisesti lahjoja verotta enintään sadan euron arvosta vuodessa. Työntantajan maksama erillinen korvaus on ennakkopidätyksen alaista tuloa. Jo koronapandemian aikaan joissakin Keski-Euroopan maissa työntekijöiden ylimääräistä palkitsemista tuettiin verohelpotuksilla. Nyt tämän kaltaisia käytäntöjä on otettu käyttöön esimerkiksi Saksassa yleisen hintatason nousun vuoksi. Suomessa vastaavia ratkaisuja ei ole vielä nähty.

– Olisi toivottavaa, että tällainen työntekijöiden ylimääräinen palkitseminen ja sitoutumisesta kiittäminen tehtäisiin kannustavaksi ja joustavaksi myös Suomessa. Meille tämä on ensisijaisesti panostus henkilöstön hyvinvointiin, mutta laajemmassa käytössä tällaisella ratkaisulla olisi merkitystä myös ostovoiman näkökulmasta, Ben Ammar jatkaa.