Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eteläpuiston uuden koulun ja päiväkodin rakentaminen alkaa – Tältä näyttää historiallisen arvorakennuksen viereen kohoava uutuus

Eteläpuiston päiväkodin ja koulun rakentaminen alkaa tammikuussa. Ennen rakentamisen alkamista sivistys- ja kulttuurilautakunnan pitää hyväksyä hankkeen käyttötalousvaikutukset. Rakennushankkeen toteutuskustannukset ovat yhteensä 10,55 miljoonaa euroa. Uudisrakennus valmistuu maaliskuun lopulla vuonna 2024.

Rakennuskustannusten nousun vuoksi Eteläpuiston päiväkodin ja koulun hankkeelle esitetään 501 000 euroa lisämäärärahaa vuoden 2024 talousarvioon. Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi 7. joulukuuta omalta osaltaan Eteläpuiston päiväkodin ja koulun uudisrakennus -hankkeen toteutussuunnitelman ja toteutussopimuksen.

Eteläpuiston uusi päiväkoti ja koulu rakennetaan piha-alueineen osoitteeseen Koulukatu 23. Samalla tontilla sijaitsee arkkitehti Birger Federleyn vuonna 1905 suunnittelema De Gamlas Hem -rakennus, jossa toimii Pirkanmaan musiikkiopisto. Uusi rakennus sijoitetaan tontin rakentamattomaan länsiosaan.

Kolmikerroksiseen uudisrakennukseen tulee tilat päiväkodin lapsille sekä esi- ja alkuopetuksen koululaisille, yhteensä noin 150:lle. Rakennukseen tulee hissi ja tiloihin on esteetön pääsy. Rakennus on suunniteltu mahdollisimman muuntojoustavaksi ja iltakäytön mahdollistavaksi: esimerkiksi Pirkanmaan musiikkiopiston iltapäivä- ja iltakäyttöön.

Ulkoseinäverhouksena on pääosin tiilimuuraus ja kolmikerrosrappaus.