Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden kaupunginosan koulukeskus kohoaa – "Se, että tällainen rakennushanke etenee aikataulussaan haastavassa ja epävakaassa maailmantilanteessa, on hyvä suoritus"

Lamminrahkan uusi koulukeskus on harjakorkeudessa.

Kesäkuussa 2023 valmistuva koulu tarjoaa tilat päiväkodin 110 lapselle ja 0.–6. luokkien 665 lapselle. Harjannostajaisia vietettiin tänään.

Kolmikerroksisen uudisrakennuksen rakennustyöt aloitettiin marraskuussa 2021. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 36 miljoonaa euroa.

– Kuluneen vuoden aikana työmaalla on tehty betoni- ja teräsrunkoasennukset sekä vesikattotyöt. Työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti, ja tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä noin 90 henkilön voimin, kertoo SRV:n työmaapäällikkö Timo Passi tiedotteessa.

Koulukeskus sijaitsee keskeisellä paikalla Lamminrahkan keskustassa, parhaillaan rakenteilla olevien torin ja liikuntapuiston vieressä.

Koulukeskus koostuu kolmesta lohkaremaisesta rakennusmassasta sekä niitä yhdistävästä kaksikerroksisesta tilasta, sydänaulasta. Aula toimii sisääntuloaulana, ruokasalina ja juhlatilana näyttämöineen. Koulun toiseen kerrokseen valmistuu tuhannen neliön liikuntasali, jonka erikoisuutena on betonilattiaan valetut jousivaimennukset äänen ja värähtelyn hallitsemiseksi.

Rakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit Oy vuonna 2019 käydyn yleisen arkkitehtuurikilpailun voittotyön pohjalta. Rakennuksen kadun puolen julkisivut ovat kotimaista paikalla muurattua tiiltä ja pihan puolen julkisivut puuta. Liikuntahallin vesikatolle sijoitetaan ensi kevään aikana aurinkoenergiajärjestelmä, joka sisältää aurinkokeräimiä- ja paneeleja.

– Lamminrahkan koulukeskus on koko Lamminrahkan alueelle erittäin tärkeä hanke. Koulukeskuksen arkkitehtuuri on korkeatasoista ja haasteellista rakentaa. Se, että tällainen rakennushanke etenee aikataulussaan haastavassa ja epävakaassa maailmantilanteessa, on hyvä suoritus, kertoo Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti tiedotteessa.

Lamminrahkan koulu on 3.–6. luokkien osalta Tampereen ja Kangasalan yhteishanke. Kangasalan kaupunki järjestää tiloissa opetusta myös Tampereen puolella sijaitsevan Ojalan asuinalueen 3.–6. luokkien lapsille. Koulukeskuksen yhteyteen valmistuu 2020-luvun lopulla myös yläkoulu.