Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden kaupunginosan väki sai myös uuden ruokakaupan – "Minun ei luultavasti tarvitse lähteä ostamaan ruokaa enää mistään muualta"

S-marketin tulo lyhensi Benjaminin kauppamatkan 100 metriin.

Tampereen Niemenrannassa on avautunut alueen ensimmäinen S-market. Raamikadulla sijaitseva kauppa on hyvin lähellä Salea, joka samalla lopettaa toimintansa.

Perjantaina avajaisissa täynnä ruokatarvikkeita ollutta koria kantanut Benjamin Konu sanoo puolihumoristisesti kommentoiden S-marketin tulon alueelle muuttavan ratkaisevasti hänen elämäänsä.

– Enää ei ole kauppaan matkaa 200 metriä vaan 100 metriä. Elämäni helpottui valtavasti, ennen alueen Salessa käynyt Konu vitsailee.

Niemenrantaa lähimmät kaupat ovat K-Market Lentävänniemi, K-Market Pohtola sekä Lielahden Prisma ja K-Citymarket.

Niemenrannan S-Market on kasvavan alueen ensimmäinen suuremman kokoluokan ruokakauppa ja muuttaa monen alueella asuvan ostostottumukset.

– Tämä on unelmien täyttymys, Konu kuvailee persoonalliseen tapaansa.

Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko ja S-market-ketjujohtaja Sami Laine kiittelevät alueen kaavoittajaa, joka on onnistunut mahduttamaan kompaktiin paikkaan 900-neliöisen marketin.

– Tämän valmistumisesta on kyselty meiltä paljon, Laine sanoo.

Benjamin Konu uskoo Niemenrannan S-marketin riittävän valikoimaltaan hänen kaikkiin ruokaostoksiin.

– Minun ei luultavasti tarvitse lähteä ostamaan ruokaa enää mistään muualta, Konu toteaa.

Kaikki Pirkanmaan Osuuskaupan myymälöiden uudet tai uusittavat kylmäkalusteet on jo pitkään varustettu energian säästämiseksi ovilla, näin myös Niemenrannassa.

– Marketissa yhdistetään laajasti S-ryhmässä käytettäviä energiatehokkuuden konseptiratkaisuja. Lämmitys on toteutettu kaupan kylmälaitoksesta syntyvällä hukkalämmöllä ja maalämmöllä, mikä mahdollistaa maaperään varastoituneen uusiutuvan energian hyödyntämisen. Maaperä toimii lisäksi kesäaikana kylmäjärjestelmässä syntyvän lauhteen lämpövarastona. Kaupan energiatehokas kylmäjärjestelmä käyttää kylmäaineena luonnollista hiilidioksidia, ryhmäpäällikkö Jyrki Halme kertoo.