Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupungin uusi ohjelmistorobotti on käsitellyt yli 2700 kirjastokorttihakemusta – Käyttöä laajennetaan myös muihin palveluihin

Tampereen kaupunki värväsi heinäkuussa ohjelmistorobotti ”Korbotin” käsittelemään sähköisiä kirjastokorttihakemuksia Pirkanmaan kirjastoihin. Korbotti on käsitellyt syksyn aikana jo yli 2700 kirjastokorttihakemusta ja vapauttanut henkilökunnan aikaa asiakkaiden neuvontaan.

Korbotti on ohjelmisto- ja palveluyritys Digian robotiikkaan perustuva palvelu, joka siirtää kirjastokorttihakemuksen tiedot e-lomakkeelta kirjastojärjestelmään. Kun hakemus on käsitelty, Korbotti lähettää hakijalle tekstiviestin, jossa kerrotaan, että kirjastokortin voi noutaa henkilöllisyystodistusta näyttämällä mistä tahansa Pirkanmaan kirjastosta.

– Hakemusten digitalisointi on lyhentänyt jonoja asiakaspalvelutiskeillämme ja henkilökuntamme on pystynyt rutiinityön sijaan käyttämään aikaa asiakkaiden neuvontaan. Jos kaikki Korbotin käsittelemät korttihakemukset olisi tehty asiakaspalvelussa, olisi niiden täyttämiseen kulunut noin 450–675 tuntia, Tampereen kaupungin verkkosuunnittelija Laura Aatola kertoo tiedotteessa.

Korbotti on paitsi tehokas myös pidetty työkaveri. Onnistuneen syksyn jatkoksi Korbotille onkin luvassa lisää tehtäviä. Tampereen kaupunki on tehnyt ohjelmistorobotiikasta Digian tytäryhtiönä toimivan MOST Digital Oy:n kanssa puitesopimuksen, joka mahdollistaa ohjelmistorobotiikan nopean käyttöönoton myös muissa kaupungin toiminnoissa.

– Jatkossa Korbot auttaa myös mm. uusille asiakkaille suunnatussa reaaliaikaisessa viestinnässä erilaisten ohjeistuksien osalta. Lisäksi ohjelmistorobottia tullaan hyödyntämään kirjaston tietokantasiivouksessa, Aatola kertoo.

Tampereen kaupungin strategian yhtenä tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä jokainen käyttäisi ensisijaisesti digitaalisia palveluita. Kirjastopalveluissa digitalisaatiota on toteutettu jo konkreettisesti ja ohjelmistorobotiikalla on saatu myös nopeasti tuloksia aikaan.