Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Byman & Hipp tutkii Suomineidon lantion seutua – "Luvassa on hauskaa, hurjaa, hurskasta, raskasta, kevyttä ja kipeetä"

Byman & Hipp tutkii Suomineidon lantion seutua ja sen muutoksia.

Mika Byman ja Atte Hipp pureutuvat Arto ”Pilli” Pajukallion kanssa rakennemuutoksen kanssa kamppailevaan valtakuntaan.

Byman & Hipp -duoa kiinnostaa erityisesti Suomineidon lantion seudun tyhjentyneet tehtaat ja hiljentyneet kylänraitit.

Kaksikon havainnot on koottu albumille Ruostevyö, joka on pääosassa perjantaina Huurteessa.

– Luvassa on hauskaa, hurjaa, hurskasta, raskasta, kevyttä ja kipeetä. Surun ja murheen sävyjä unohtamatta. Toisin sanoen koko illan kattaus suomenkielistä kantri- ja rootsmusaa sen kaikissa sävyissä, Atte Hipp lupaa.

Niin paljon hyvää elämää.

Levyn syvin sanoma on elämän ylistys kaikissa muodoissa ja ikävissäkin tilanteissa.

– Albumi loppuu lauseeseen ”Niin paljon hyvää elämää”, joka ei päätynyt sinne viimeiseksi riviksi ihan vahingossa. Että vaikka ulkoisesti vanhat teollisuuspaikkakunnat näyttävät kuolleilta ja jähmettyneiltä raunioilta, niin yleensä niillä kuitenkin elää hyvin paljon myös onnellisuutta ja yhteisöllisyyttä, Hipp pohtii.

– Esimerkiksi Bymanin kotikylällä Myllykoskella on tällä hetkellä mahtava kultturellinen pohjavire, jota ei ehkä olisi koskaan syntynytkään, jos tehtaan rattaat olisivat edelleen pyörineet ja elämä jatkanut niillä urilla. Ruoste voi olla myös uudistava voima ja uuden kasvun pohja.

Duo Byman & Hipp on jo siirtymässä eteenpäin Ruostevyöstä. Aihe on käsitelty ja kantrimiehet löytävät helposti uusia virikkeitä materiaaliinsa. Siksi suomikantrin tämä kulma kannattaa kokea nyt, kun se on vielä mahdollista.

– Kaikille iso rohkaisu saapua Huurteeseen tarkastamaan, että miltä se suomenkielinen country eli kantri kuulostaa, Hipp kehottaa.

– Syksyn tähänastisista keikoista ei ole kuin hyvää sanottavaa. Nostattavin palaute kuultiin Kouvolassa Eskolanmäen Tavernan takahuoneessa keikan jälkeen. Se kuului näin: ”Mä en oo siis koskaan kokenut tai todistanut tällästä. En ees tiennyt et tällästä tehdään. Aivan upeeta!”.

Byman & Hipp Huurteessa perjantaina 9.12.