Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkein oikeus antoi ratkaisunsa Pirkanmaan Osuuskaupan ja Stockmannin kiistassa – hylkäsi valituksen

Korkein oikeus on antanut päätöksensä Pirkanmaan Osuuskaupan ja Stockmannin välisessä riidassa. Korkein oikeus hylkäsi osuuskaupan valituksen ja hovioikeuden päätös jäi näin voimaan. Asiasta tiedotti Stockmann.

Riidassa on kyse Tampereen Stockmannin alakerrassa sijainneen ruokakaupan vuokrasopimuksesta. Osuuskauppa aloitti tiloissa vuonna 2017 Food Market Herkku -nimellä. Stockmann ja Pirkanmaan Osuuskauppa solmivat vuokrasopimuksen vuoteen 2029 asti. Stockmann hakeutui kuitenkin yrityssaneeraukseen ja neuvotteli itselleen uuden vuokrasopimuksen. Samalla se katsoi osuuskaupan alivuokrasopimuksen päättyneen. Osuuskauppa oli toista mieltä ja vaati reilun viiden miljoonan euron vahingonkorvauksia oikeusteitse.

Korkeimman oikeuden tänään antaman päätöksen mukaan Pirkanmaan Osuuskaupan 1,5 miljoonan euron vahingonkorvaussaatava Stockmannilta on yrityssaneerauslain nojalla Stockmannin saneerausmenettelyssä huomioitavaa saneerausvelkaa, ja Helsingin hovioikeuden antaman päätöksen lopputulosta ei ole siten aihetta muuttaa.

Välimiestuomio asiasta saatiin toukokuussa.