Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hippoksen uudessa opiskelijajätissä päätös lisärakentamisesta – "Kun jatkamme rakentamista ilman keskeytyksiä, on lopputulos niin kustannustehokas kuin tässä maailman tilanteessa on mahdollista"

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOASin historian suurin uudiskohde TOAS Hippos etenee seuraavaan rakennusvaiheeseen.

TOASin hallitus on päättänyt rakentamisen jatkosta seuraavaksi muun muassa Uimalankadun ja Teiskontien kulmaa lähellä olevan tontin osaan. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen opiskelijakortteliin vuonna 2024.

TOAS päätti jo keväällä kahden puurunkoisen talon toteuttamisesta. Näiden talojen viereen tulee vielä kaksi samanlaista puurunkoista taloa lisää. Seuraavaksi rakentuu myös Uimalankadun ja Teiskontien kulmaa lähinnä oleva tontin osa. Tähän kokonaisuuteen tulee asuntojen lisäksi liiketiloja sekä asukkaiden käyttöön yhteisiä tiloja kuten kuntosali. Talojen runkomateriaali on vähähiilinen betoni.

– Kun jatkamme rakentamista sujuvasti ilman keskeytyksiä, on myös lopputulos niin kustannustehokas kuin tässä maailman tilanteessa on mahdollista. Päätös ei ollut helppo, mutta pohdiskelujen ja analyysien jälkeen päätimme jatkaa ja saamme tavoitellusti uusia opiskelija-asuntoja käyttöön vuosina 2024 ja 2025, TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski sanoo tiedotteessa.

TOAS Hippoksen taloihin toteutetaan myös kokonaan uusi asumismuoto: yhteisöyksiöt. Yhteisöyksiöt ovat pieniä noin 20-neliöisiä yksiöitä, jotka ovat osa yhdeksän asunnon ryhmää. Jokaisessa yksiössä on oma keittiö ja kylpyhuone, mutta asukkailla on mahdollisuus viettää aikaa myös asuntojen yhteisessä olohuoneessa. Hippokselle tulee yhteensä 130 yhteisöyksiötä.

Uusien päätösten myötä yhteensä kuusi kerrostaloa TOAS Hippoksen kymmenen kerrostalon kokonaisuudesta etenee rakennusvaiheeseen ja asuntoja tulee noin 460 opiskelijalle. Suurin osa asunnoista on yksiöitä mutta myös kaksioita ja kolmioitakin valmistuu. TOAS Hippos toteutetaan allianssimallilla, jossa mukana ovat TOAS, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, Granlund Tampere Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja Hartela Pirkanmaa Oy.