Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Majoitusta, viihdettä, urheilua... – Maisansalon aluetta kehitetään ideakilpailun avulla

Tampereen kaupunki on avannut ideakilpailun Maisansalon alueesta. Näsijärven tuntumaan 15 hehtaarin alueelle halutaan löytää uusi matkailun ja/tai vapaa-ajan liiketoimintakonsepti, joka loisi mahdollisuudet ainutlaatuiselle järvi- ja luontomatkailulle.

Ideakilpailulla tavoitellaan liiketoimintakonseptia, joka voi pitää sisällään esimerkiksi majoitus-, kulttuuri-, viihde-, urheilu- ja virkistyspalveluita.

Voittavan idean tulee olla kokonaisvaltainen, eikä se saa perustua pelkästään esimerkiksi vapaa-ajan asumiselle. Päätavoitteena on uskottavan, innovatiivisen ja vetovoimaisen konseptin löytäminen.

– On hienoa, että ideakilpailu saadaan vihdoin liikkeelle. Kilpailun kautta on mahdollista saada uusia avauksia niin Tampereen pohjoisen alueen kehittämiseen kuin järvi- ja luontomatkailun edistämiseen. Maisansalossa on suuri, osin hyödyntämätön potentiaali, sanoo apulaispormestari Pekka Salmi tiedotteessa.

Tonttipäällikkö Pasi Kampparin mukaan alueelle tavoitellaan sellaisia toiminnallisuuksia, jotka houkuttelevat Maisansaloon sekä tamperelaisia että koti- ja ulkomaan matkailijoita. Toiveena on saada ennakkoluulottomia ja rohkeita kilpailuehdotuksia.

Noin 40 kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsevalla Maisansalon suunnittelualueella on myös historiallisia arvoja, ja kilpailijat voivat ammentaa ideakilpailuun ajatuksia alueen historiasta.

– Olemme varautuneet mahdolliseen asemakaavamuutokseen ja luovuttamaan suunnitelman edellyttämät tontit ja myös rakennukset kilpailun voittajalle. Hankkeen rahoittamisesta, suunnittelusta sekä rakentamista vastaa kilpailun voittaja itse tai yhteistyökumppanien kanssa, Kamppari toteaa.

Kilpailun avulla halutaan saada aikaan alueen kehittämistä palveleva visio ja kokonaissuunnitelma, joka toimii alueen jatkokehittämisen perustana. Kampparin mukaan ehdotuksissa on mahdollista esittää myös kuvauksia toisiinsa yhdistyvistä palveluketjuista, jotka sisältävät vaihtoehtoisia yhteistyökumppanuuksia eri palveluntuottajien välillä, kuten esimerkiksi veneristeilyjä. Ehdotusten tulee kuitenkin olla sekä taloudellisesti että teknisesti toteutettavissa.

Kilpailuun osallistumiseen vaadittava aineisto ja ehdotus on jätettävä 7. huhtikuuta 2023 kello 16 mennessä. Kilpailun tulos pyritään ratkaisemaan toukokuun aikana.

Kilpailu on avoin kaikille osallistujille, mutta kilpailijan (yritys tai yritysryhmä) on täytettävä kilpailijoiden soveltuvuudelle määritetyt vähimmäisvaatimukset. Kilpailijalla tulee olla hankkeen laajuuteen nähden riittävät tekniset ja taloudelliset edellytykset sekä ammatillinen pätevyys. Kilpailuun saavat osallistua myös ulkomaalaiset yritykset tai yritysryhmät, mutta kilpailukieli on suomi.

Kilpailun aikana yhteyshenkilönä toimii kilpailusihteeri Oona Takala. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki. Kilpailuun liittyvät kysymykset tulee jättää 20. tammikuuta 2023 kello 16 mennessä Oona Takalalle sähköpostiin: oona.takala@sitowise.com.