Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen sähkölaitos alentaa sähkön hintaa – näillä ehdoilla alennuksen saa

Tampereen sähkölaitos laskee toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintaa vuodenvaihteessa. Väliaikainen alennus on voimassa 1.1.–31.3.2023.

Tammi-maaliskuussa sähkön hinta on asiakkaalle 26 senttiä kilowattitunnilta. Alennus sisältää myös alennetun arvonlisäveron. Marraskuussa sähkön hinta oli Tampereen sähkölaitoksen toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa 33 senttiä kilowattitunnilta. Tuolloin sähkön arvonlisävero oli 24 prosenttia. Kun sähkön arvonlisävero laskettiin joulukuuksi 10 prosenttiin, on joulukuun hinta 29,27 senttiä kilowattitunnilta.

Ne asiakkaat, joilla on erikseen päivä- ja yöhinnoiteltu vesisähkö. Heillä alennettu päivähinta on 26,75 senttiä ja yöhinta 25,38 senttiä kilowattitunnilta.

Tampereen sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen kertoo, että alennuksella on haluttu laskea korkeimpia hintoja.

Sähkölaitoksella on noin 100 000 sähkönmyyntiasiakasta. Alennus koskettaa Laitisen mukaan noin puolia.

Myös sähkölaitoksen pörssisähköä ostavat asiakkaat voivat vaihtaa toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen. Mikäli sähkölaitoksen asiakkaan määräaikainen sopimus päättyy tammi-maaliskuussa, voi asiakas jatkaa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Alennettu hinta kuitenkin edellyttää, että on ollut sähkölaitoksen asiakkaana 30. marraskuuta. Alennus koskee kuluttajia ja pienyrittäjiä, joiden vuosittainen sähkönkulutus on alle 100 000 kilowattituntia.

Alennuksen vaikutus tullaan Laitisen mukaan laskemaan miljoonissa. Tämän vuoksi sitä ei myöskään voida tarjota uusille asiakkaille. Tällä hetkellä uusille asiakkaille tarjotaan vain pörssisähkösopimuksia.

– Emme voi myydä tappiolla kuin rajatulle määrälle.

Kaukolämmön hinta nousee Tampereella

Etkö pysty maksamaan sähkölaskua? Toimi näin – "Olemme varautuneet, että tänä talvena maksujärjestelyjen tarve kasvaa"

Tampere on nostanut kriittisen infran uhkiin varautumisen tasoa – ”Tavallisen kuntalaisen ei kannata liikaa murehtia”