Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haitko sinäkin näitä Googlesta tänä vuonna? Tässä ovat suomalaisten suosituimmat hakusanat

Ukraina, Venäjä, Nato, Putin ja ruplan kurssi. Muun muassa nämä asiat ovat kiinnostaneet suomalaisia eniten Google-hauissa vuonna 2022, kertoo Google.

– Koronarajoitusten päättymisen jälkeen hakuihin nousevat suurtapahtumat, matkustaminen ja toisten ihmisten kohtaaminen ja tänä vuonna myös Suomen urheilumenestys olympialaisissa, perustelee Googlen Suomen viestintäpäällikkö Markus Helaniemi tiedotteessa.

Myös merkkihenkilöt, julkisuudesta tutut kasvot ja urheilijat kiinnostivat suomalaisia. Hauissa olivat esillä muun muassa Vesa-Matti Loiri, kuningatar Elisabet sekä kansanedustaja Ilkka Kanerva. Hiihtäjä Iivo Niskanen ja jääkiekkoilija Sakari Manninen herättivät hekin kiinnostusta.

Yhteiskunnalliset muutokset näkyvät nekin. Venäjän hyökkäyssodan alettua Ukrainaan suomalaiset ovat etsineet hakukoneelta esimerkiksi pörssisähkön hintaa ja kyselleet, miksi bensiinin hinta nousee.

Muokattu 7.12.2022 kello 12.25: Muutettu alun "kertoo Yle" muotoon "kertoo Google".

Muokattu 7.12.2022 kello 13.08: Markus Helaniemen kommentti on peräisin Googlen omasta tiedotteesta.