Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen ex-kansanedustaja saa nimikkopuiston – Alueelle sijoitetaan rautainen höyrykello

Tampereen Santalahden uuden asuinalueen kahden pienen korttelipuiston yleissuunnitelmat ovat nähtävänä ja kommentoitavana 7.–21.12.2022 osoitteessa tampere.fi/viheralueidensuunnittelu.

Anni Flinckin puistoon ja Flinckinrinteeseen on suunniteltu erilaisia istuskelupaikkoja, monipuolista kasvillisuutta sekä betonikivettyjä kulkureittejä ja aukio.

Samaan aikaan puistosuunnitelman kanssa on nähtävänä Rantakylänraitin katusuunnitelma. Se on tärkeä asuinalueen sisäinen jalankulku- ja pyöräväylä ja kulkee puistojen läpi. Katusuunnitelma löytyy netistä sivulta www.tampere.fi/katusuunnitelmat.

Anni Flinckin puisto ja Flinckinrinne sijaitsevat Santalahden asuinalueen länsiosassa Uranraitin ja Rantatien välisessä rinteessä. Anni Flinckin puisto sijaitsee alarinteessä Rantatien varrella ja Flinckinrinne ylärinteessä. Korkeuserojen vuoksi rinnettä tuetaan rakenteellisesti ja kasvillisuuden avulla.

Anni Flinckin puisto on yksi tärkeistä sisääntuloreiteistä asuinalueelle. Kulkureiteissä onkin huomioitu pelastusreittien vaatimukset. Sisääntuloreitti laajenee oleskeluaukioksi, jossa voi istuskella puistopenkeillä.

Aukion laidalle, penkkien läheisyyteen sijoitetaan kunnostettu rautainen höyrykello, joka muistuttaa Santalahden historiasta teollisuusalueena. Höyrykellon vierelle istutetaan kookkaaksi kasvava puu tuomaan suojaa ja viihtyisyyttä. Rinteeseen istutetaan perennoja sekä lehti- ja havupensaita.

Flinckinrinne on pääosin jyrkkää rinnettä, ja puistossa voi kulkea ja oleskella vain Rantakylänraittiin rajautuvalla tasaisalle nurmialueella. Nurmialue rajautuu kaarevaan muuriin, joka tukee rinnettä. Muurin keskiosaan tulee puinen istuintaso. Rinne maisemoidaan monipuolisilla pensasistutuksilla ja köynnöksillä, ja sinne istutetaan myös muutamia puita. Uranraitilta avautuu puistojen ylitse näkymä Näsijärvelle saakka.

Puistojen lähituntumassa on asunut Flinckin perhe. Santalahtelainen kansanedustaja Anni Flinck asui Rantakylässä 30 vuotta. Paikan merkittävyyttä lisää myös se, että tunnettu suomalainen ja tamperelainen vaikuttaja Kalle Kaihari, alun perin Kalle Flinck, oli Anni Flinckin veli.