Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Mitkään kahden eri joukkueen fanit eivät niin intohimoisella tavalla inhoa, halveksi ja kadehdi toisiaan" – Vesa Rantanen ruotii Ilveksen ja Tapparan ikikiistaa

Ilves ja Tappara kohtaavat perjantaina jääkiekon Liiga-kauden kolmannessa Tampereen paikallisottelussa.

Ilmassa on aina ylimääräistä sähköä, kun nämä joukkueet mittelevät kaupungin herruudesta. Tamperelaisen haastattelema Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esihenkilö Vesa Rantanen, joka on kotoisin Tampereelta, menee asetelman määrittelemisessä pitemmälle.

– Mitkään kahden eri joukkueen fanit eivät niin intohimoisella tavalla inhoa, halveksi ja kadehdi toisiaan kuin Ilveksen ja Tapparan, Rantanen sanoo.

Hän muistuttaa, että Tampere on jääkiekon ja yliopistokaupunkina myös sivistyksen kehto eikä väkivaltaa ole siksi käytännössä koskaan nähty vaan pitkävihaista, kaunaista ja katkeraa, mutta älyllistä nokittelua.

Rantanen pitää esimerkiksi HIFK–Jokerit ja Lukko–Ässät -otteluita kesäpoikien paikallismittelöinä verrattuna ainoaan aitoon paikalliskamppailuun Tampereella.

Lisää Vesa Rantasen ajatuksia Tampereen kiekkohulluudesta nyt ja tulevaisuudessa voi lukea keskiviikon painetusta Tamperelaisesta.