Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sointu, 77, viihtyy töissä vieläkin – "En ymmärrä miten kauan ihmiset jaksavat jonottaa tuulessa ja tuiskussa rahan nostoon niihin harvoihin konttoreihin, joista vielä rahaa saa"

Monitoiminainen Sointu Lanki pitää yhä monta rautaa tulessa. Harrastuksiakin riittää.

Olen saanut sellaisen kotikasvatuksen, että muita ihmisiä pitää auttaa. Kun kokemuksia on kertynyt täältä ja tuolta, on luontevaa jakaa niitä. Olen itse saanut elämässä niin paljon, että siitä on helppo antaa, kertoo hyvässä vireessä eläkeikäisenä oleva Sointu Lanki, 77.

Sointu Lanki syntyi Kotkan Langinkoskella. Vieressä oli keisarillinen kalastusmaja ja isoisä oli keisari Aleksanteri III:n kalavahti. Myös Soinnun isä ja veli olivat kalastajia.

Isä Aulis oli kotkalainen, vaimo Hellä löytyi Kurusta. Naimisiin he menivät jo kuudennella tapaamiskerrallaan.

Eivät kaikki osaa käyttää tietokoneita – kyllä heitäkin pitää palvella.

Perheeseen syntyi kahdeksan lasta, viisi poikaa ja kolme tyttöä. Perhe oli musikaalinen; Sointukin opiskeli musiikkia ja laulua. Musiikki on seurannut tärkeänä läpi elämän.

– Tämä syksy on ollut musiikin rakastajalle ihana. Erityisesti mieleen ovat jääneet Mozartin Requiem, hänen isänsä Leopoldin Missa Solemnis ja Salierin Requiem. Tampereella saa kuulla hyvin monipuolista ja korkeatasoista musiikkia, kiittelee Lanki.

Lanki aloitti uran pankkimaailmassa Kotkassa. Varkauden kautta tie vei Tampereelle vuonna 1972 ja lopulta Lanki oli Keskustorin Sypin pankinjohtaja. Hän erosi pankista 25 vuoden jälkeen ja jatkoi muilla aloilla.

Nykyinen pankkipolitiikka ei saa Sointu Langilta kiitosta.

– En ymmärrä miten kauan ihmiset jaksavat jonottaa tuulessa ja tuiskussa rahan nostoon niihin harvoihin konttoreihin, joista vielä rahaa saa. Eivät kaikki osaa käyttää tietokoneita – kyllä heitäkin pitää palvella.

Sointu Langin elämässä on riittänyt monenlaisia tehtäviä ja harrastuksia. Hän oli verkostoitunut jo ennen kuin sana keksittiin. Töitä hän tekee vieläkin, muun muassa kiinteistöjen isännöintiä.

Työhuone on myös Suomalaisella klubilla, jossa parhaillaan on esillä kuuluisien pirkanmaalaisten taiteilijoiden näyttely.