Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tasan vuosi Nokia-areenan ensimmäisestä jääkiekko-ottelusta – Muistatko nämä hetket?

Tampereen jääkiekkohistoriassa käännettiin vuosi sitten uusi luku, kun Tappara ja Ilves muuttivat Hakametsästä Nokia-areenalle.

Kiekko putosi jäähän Nokia-areenalla ensimmäisen kerran tasan vuosi sitten loppuunmyydyllä areenalla.

Kahden illan paikallisottelukamppailuissa ensimmäinen, Tapparan isännöimä ottelu meni Ilvekselle. Seuraavana päivänä roolit kääntyivät päälaelleen, kun Tappara otti voiton Ilveksen isännöimässä ottelussa.

Ilveksen Antti Saarela pääsi ikuistamaan nimensä historiankirjoihin. Kun ottelua oli pelatu 4.37, Saarela iski ensimmäisen maalinsa. Ja lisää seurasi. Saarela nakutti yhdeksännellä peliminuutilla toisen maalinsa ja vain 23 sekuntia myöhemmin vielä kolmannen.

Ensimmäisessä erässä Ilves iski vielä neljännen osuman ja Tappara ensimmäisensä. Tapparan ensimmäisen areenamaalin teki Tyler Morley. Ottelu päättyi lopulta 3–6 Ilvekselle.

Nokia-areenan ensimmäinen viikonloppu oli ylipäänsä varsinaista maali-ilottelua. Tappara voitti areenan kakkosottelun maalein 0–7.

Molemmat illat olivat areenalla loppuunmyytyjä ja yleisömääriksi kirjattiin kummaltakin illalta 13 000.

Areenan yksivuotisjuhlia juhlitaan tänään Tapparan ja JYP:n välisessä ottelussa. Kiekko putoaa Nokia-areenalla jäähän kello 17. Vastustajan vaihtoaitiossakin on tamperelaisittain tuttuja nimiä, sillä JYP:n päävalmentajana toimii ex-Tapparaluotsi Jukka Rautakorpi apunaan Tapparan kasvatti Ville Nieminen.