Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnistatko kuvan sijainnin? – Vapriikin valokuvanäyttely esittelee Tamperetta ennen ja nyt

Vapriikissa avautuu 9. joulukuuta näyttely Tampere ennen ja nyt, joka käsittelee historiallisten valokuvien avulla Tampereen kaupunkikuvan muutosta. Aihetta lähestytään 20 kohteen kautta ennen ja nyt -vertauksin.

Katsaus luodaan myös tulevaisuuden Tampereeseen. Muutoksen rinnalla tarkastellaan kaupungin pysyvyyttä. Visuaalisesti vaikuttavan näyttelyn valokuvat ja videot ovat Vapriikin kuva-arkiston kokoelmista.

– Parhaiten kaupunkikuvan muutoksen havaitsee menneisyyden kautta. Käytännössä kaupungin muutosta voi tarkastella vertailemalla eri aikoina otettuja valokuvia, tutkija Antti Liuttunen kertoo tiedotteessa.

Näyttelyn kohteet on valittu niin, että niistä kuvastuvat monipuolisesti Tampereen rakennetun kaupunkiympäristön piirteet ja historia. Mukana ovat tietenkin ydinkeskustan keskeiset elementit: Hämeenkatu, Keskustori, Tammerkoski ja Hämeenpuisto, ja lisäksi esimerkiksi vanha teollisuusalue Tampella, Lauri Viidan ”Luojan palikkaleikiksi” kutsuma Pispala, melko muuttumattomana pysynyt Kissanmaa jäähalleineen, Tampereen ensimmäiseksi lähiöksi luonnehdittu Kaukajärvi, entinen kartanoalue Hatanpää, hurjaa muodonmuutosta läpikäyvä Lielahti, huonoa imagoa pitkään kantanut metsälähiö Tesoma, tuleva kaupunginosa Tampereen Kansi ja paljon muuta. Kosketusnäytöllä on ennen ja nyt -kuvapari jokaisesta Tampereen 115 kaupunginosasta.

Näyttely on avoinna 5. maaliskuuta 2023 saakka.