Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Juurihoidon asialla... jo 40 vuotta – "Olemme työstäneet tätä kokonaisuutta parin vuoden ajan"

Honey B & T-Bones on rikastuttanut Suomen musiikkimaaperää jo 40 vuotta.

Pitkän linjan bluesyhtye Honey B & T-Bones on julkaissut tänä vuonna kaksi juhlalevyä: Buzzing! ja Buzzing! Vol. 2.

Ensimmäinen kiekko esittelee 40-vuotiaan ryhmän suosikkibiisit uusina versioina. Buzzing! Vol. 2. tarjoaa puolestaan täysin tuoretta materiaalia.

Nykyisin lauluun keskittyvä ja ajoittain bändin livesoundia koskettimilla maustava Aija Puurtinen kuvailee Buzzing Vol. 2. -kokonaisuuden teemoja.

– Esimerkiksi kappaleessa Missing aiheena on läheisen katoaminen, mistä huolimatta kertomuksen minähenkilöllä on vahva usko, että menetys ei ole lopullinen.

Hippulat vinkumaan TTT-klubilla.

– Menopala Shake the Dust from Your Feet kehottaa karistamaan harteilta vähättelyn painolastin. Loukkauksia ei pidä ohittaa, mutta ei myöskään antaa niiden määrittää omaa elämää, Puurtinen korostaa.

Lauantaina Honey B & T-Bones pistää hippulat vinkumaan TTT-klubilla.

Perustajajäsenten Aija Puurtisen ja Esa Kuloniemen kvartetissa toimii aistikkaasti ja tarvittaessa rouheasti groovaava komppi: heidän rumpuja soittava poikansa Mooses Kuloniemi sekä basistina jo kymmenettä vuottaan kokoonpanossa vaikuttava Pekka Rajamäki.

Puurtisen omaleimainen laulu ja Kuloniemen värikylläinen kitarointi muodostavat kokonaisuuden, jonka varaan yhtyeen soundi on perustunut alusta saakka.

Pariskunnan pelottomat, monen eri tyylilajin parissa toteuttamat kokeilut tuottavat hengittävää kerroksellisuutta, jonka kuulokuva on kypsä ja kokonaisuus eheä.

Honey B & T-Bonesin hienovarainen eri tyylien keitos toimii monipuolisena alustana Buzzing Vol. 2. -levyn kappaleiden tarinoille, jotka ovat välähdyksiä erilaisista elämäntilanteista.

– Olemme työstäneet tätä kokonaisuutta parin vuoden ajan ja nyt kuultavaksi valikoitui kahdeksan kappaletta.

– Tällä levyllä Aija vastaa kaikesta sävellystyöstä ja valtaosasta sanoituksistakin. Laulaja-lauluntekijä Emma Raunio kirjoitti yhden tekstin ja minä yhden, Esa tarkentaa.

Honey B & T-Bones TTT-klubilla lauantaina 3.12.