Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liki 350 hakijaa tavoitteli omakotitonttia Ylöjärveltä – puolet merkkasi ykköstoiveekseen saman tontin

Ylöjärven omakotitonttihaku herätti runsaasti kiinnostusta. Tonttihakemuksia tuli 342. Haettavissa oli yhteensä 23 tonttia. Siltatien alueelta haettavana oli 17 ja Siivikkalasta kuusi tonttia.

Hakemusten alustavan katselmuksen perusteella molemmat alueet kiinnostivat hakijoita, mutta Siivikkala oli suositumpi. Noin puolet haki tonttia vain Siivikkalasta, puolet sekä Siivikkalasta että Siltatieltä. Tonteista ehdottomasti suosituin oli Ahmantie 15, jonka puolet hakijoista oli asettanut ensimmäiseksi kohteekseen.

Kaikkia tontteja haettiin samalla hakemuksella. Osa hakijoista haki muutamaa kohdetta, osa kaikkia tai lähes kaikkia tontteja.

– Ennakkotiedustelujen sekä alueiden aiempien tonttihakujen perusteella osasimme ennakoida suurta kiinnostusta. Ennakointi oli kuitenkin edellisvuosia vaikeampaa muun muassa yleisen kustannustason nousun vuoksi. Pientaloasuminen lähellä palveluita ja luontoa kiinnostaa kuitenkin vahvasti edelleen, toteaa Ylöjärven kaupungin tontti-insinööri Markus Hagelberg tiedotteessa.

Tonttien saajat valitaan arpomalla.