Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Komediateatteri julkisti kesän ohjelmistonsa – näytelmää seurataan uusilla penkeillä, jokaiselle katsojalle oma juomateline

Tampereen Komediateatteri on julkistanut kesän 2023 ohjelmistonsa.

Yksi mies, kaksi pomoa -nimisen komedian ensi-ilta on 8. kesäkuuta. Näytelmä pohjautuu Carlo Goldonin klassikkoilotteluun Kahden herran palvelija. Tästä teoksesta uusitun sovituksen on dramatisoinut Richard Bean, joka on sijoittanut tapahtumat Brightonin rantakaupungin sykkeeseen, vuoteen 1963.

Tarinan keskiössä on sanavalmis, alati nälkää poteva Francis (Mika Nuojua), joka ahneuksissaan päättää ryhtyä palvelijaksi kahdelle isännälle. Toinen heistä on sisäoppilaitoksen kasvatti, pikkurikollinen (Jere Riihinen) ja toinen tämän puoliso, joka esiintyy omana kaksoisveljenään (Marika Heiskanen). Juoni menee entistä pähkähullummaksi, kun hömelö isä (Ilmari Saarelainen) lupailee tytärtään (Idalilja Raipia) holtittomasti nuorelta mieheltä toiselle.

Näytelmän ohjaa Panu Raipia. Rooleissa nähdään Mika Nuojua, Ilmari Saarelainen, Jaana Saarinen, Marika Heiskanen, Aku Sajakorpi, Jere Riihinen, Idalilja Raipia, Kake Aunesneva ja Jaakko Wuolijoki.

Lavastus syntyy Oskari Löytösen käsissä ja 1960-luvun tunnelman pukuihin loihtii Kaisa Savolainen. Näytelmän on suomentanut Mikko Koivusalo.

Komediateatterin katsojat pääsevät ensi kesänä istumaan uusilla penkeillä. Jokaisella katsojalla on myös oma juomateline hellepäivien vesipulloa varten.

Uusittuun katsomoon tulee katsojille enemmän istumistilaa paikkaluvun pudotessa 814 paikasta 748 paikkaan.

– Haluamme, että katsojiemme teatterikokemus on täydellinen myös näiltä osin. Kuumilla ilmoilla helpotamme oloa jäähdyttämällä ja tuulettamalla, kylmillä ilmoilla pyrimme poistamaan viiman katsomosta, kertoo teatterin toimitusjohtaja Teemu Ojala tiedotteessa.

Lapsiperheille tarjotaan Sinikka ja Tiina Nopolan näytelmä Risto Räppääjä ja villi kone. Rauli Jokelinin vauhdikas ohjaus palaa yleisön pyynnöstä takaisin ohjelmistoon.

Risto saa pelikoneen ja jää koukkuun. Vanhat kaverit ja leikit saavat jäädä, kun tietokonehahmot ottavat vallan. Meno muuttuu hurjaksi, eivätkä aikuisetkaan välty koneen villityksiltä.

Näytelmän ensi-ilta on 11. toukokuuta.