Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruoka-avun tilanne Tampereella on heikentynyt dramaattisesti, varainkeräys käynnissä – "Huoli heijastuu erityisesti lapsiin"

Ruoka-avun tilanne Tampereella on heikentynyt dramaattisesti syksyn aikana. Tampereen ev.lut. seurakuntien Ruokapankista ei ole viime viikkoina pystytty toimittamaan joihinkin jakopaikkoihin lainkaan elintarvikkeita, tai avustukset ovat olleet hyvin niukkoja. Kassi on keventynyt myös ravitsemuksellisesti, sillä proteiinipitoista hävikkiruokaa saadaan yhä vähemmän.

Tampereen seurakuntien elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen on tulevasta talvesta huolissaan.

– Ruoka-apua tarvitsee yhä useampi talous. Ruoan hinnan nousu kuormittaa lisäksi myös pieni- ja keskituloisia sekä erityisesti vähävaraisen talouksien ruoan ostoon jäävää käyttövaraa entisestään, Palkonen sanoo tiedotteessa.

Palkonen kertoo, että vuonna 2022 on ruoka-apua hakenut enemmän ihmisiä kuin pahimpana pandemiavuonna 2020. Tilannetta pahentaa se, että EU:n ruoka-apua korvaavia maksukortteja ei ole vielä saatu Suomessa käyttöön.

– Tulevasta talvesta tulee vaikea, ja hakijoiden määrä tulee edelleen kasvamaan. Monissa perheissä on huoli kyvystä selviytyä, ja tämä huoli heijastuu erityisesti lapsiin, Palkonen toteaa.

Jotta tilanteesta selvittäisiin, Tampereen seurakuntien Ruokapankki on käynnistänyt Ruokapankin kummi -varainkeräyksen. Ruokapankki kerää lahjoitusvaroja ostaakseen ruokaa ja hygieniatuotteita vähävaraisille.

Ruokapankin kummeiksi ja tukijoiksi voivat ryhtyä yksityiset ihmiset, järjestöt ja yritykset. Lahjoituksen voi tehdä Ruokapankin verkkosivuilta tampereenseurakunnat.fi/ruokapankki tai tilisiirtona tai MobilePay -sovelluksella (MobilePay 65964). Myös tuotelahjoitukset ovat tervetulleita.

Marja Palkonen iloitsee, että lahjoituksia on jo saatu ja ihmiset haluavat auttaa vähävaraisia vaikeassa tilanteessa. Esimerkiksi sunnuntaina 4. joulukuuta Tampereen Teatterin perinteisen joulukonsertin kolehti kerätään Ruokapankille.

– Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille. Ihan jokainen lahjoitus joka tilillemme tulee, tulee todelliseen tarpeeseen. Ajattelen jokaista lahjoittajaa, tukijaa suurella kiitollisuudella ja lämpimin ajatuksin, sanoo Marja Palkonen.